Argentinas president har ikke kreft

Tilhengere av president Cristina Fernandez de Kirchner har vært samlet utenfor sykehuset der hun har gjennomgått en operasjon. Foto: Marcos Brindicci (Reuters)
Tilhengere av president Cristina Fernandez de Kirchner har vært samlet utenfor sykehuset der hun har gjennomgått en operasjon. Foto: Marcos Brindicci (Reuters)

Cristina Fernandez de Kirchner har ikke kreft, opplyser en talsperson etter at den argentinske presidenten ble operert for det man fryktet var kreft i skjoldbruskkjertelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 58 år gamle presidenten ble diagnostisert med kreft i desember og fikk onsdag operert bort skjoldbruskkjertelen. Prøver tatt etter operasjonen viser imidlertid at det ikke var kreft i kjertelen, sier Fernandez' talsperson Alfredo Scoccimaro.

Fernandez slipper dermed den planlagte behandlingen med radioaktivt jod, og det er ventet at hun kan være tilbake på jobb i slutten av januar.

Flere hundre tilhengere har vært samlet utenfor sykehuset i Pilar, 45 kilometer nord for hovedstaden Buenos Aires, for å vise sin støtte til presidenten.

Cristina Fernandez de Kirchner tok nylig fatt på sin andre periode som president etter et valgskred i høst, hvor hun fikk 54 prosent av stemmene.

Da hun første gang ble valgt til president i 2007, overtok hun etter ektemannen Néstor Kirchner, som døde i 2010.

Christina Fernandez er, i likhet med ektemannen, blitt kjent for en blanding av nasjonalistisk retorikk, forsvar for menneskerettigheter og en betydelig grad av statlig styring i økonomien. Satsing på velferdsgoder har vært med på å gjøre henne til en populær leder.

Visepresident Amado Boudou styrer landet i Fernandez' fravær.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært