Meny

Argentinas president har ikke kreft

Tilhengere av president Cristina Fernandez de Kirchner har vært samlet utenfor sykehuset der hun har gjennomgått en operasjon. Foto: Marcos Brindicci (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cristina Fernandez de Kirchner har ikke kreft, opplyser en talsperson etter at den argentinske presidenten ble operert for det man fryktet var kreft i skjoldbruskkjertelen.

Den 58 år gamle presidenten ble diagnostisert med kreft i desember og fikk onsdag operert bort skjoldbruskkjertelen. Prøver tatt etter operasjonen viser imidlertid at det ikke var kreft i kjertelen, sier Fernandez' talsperson Alfredo Scoccimaro.

Fernandez slipper dermed den planlagte behandlingen med radioaktivt jod, og det er ventet at hun kan være tilbake på jobb i slutten av januar.

Flere hundre tilhengere har vært samlet utenfor sykehuset i Pilar, 45 kilometer nord for hovedstaden Buenos Aires, for å vise sin støtte til presidenten.

Cristina Fernandez de Kirchner tok nylig fatt på sin andre periode som president etter et valgskred i høst, hvor hun fikk 54 prosent av stemmene.

Da hun første gang ble valgt til president i 2007, overtok hun etter ektemannen Néstor Kirchner, som døde i 2010.

Christina Fernandez er, i likhet med ektemannen, blitt kjent for en blanding av nasjonalistisk retorikk, forsvar for menneskerettigheter og en betydelig grad av statlig styring i økonomien. Satsing på velferdsgoder har vært med på å gjøre henne til en populær leder.

Visepresident Amado Boudou styrer landet i Fernandez' fravær.

Les flere nyheter her

Populært