Northug ofrer alt i monsterbakken

SLITEN: Petter Northug er sliten etter Tour de Ski-kjøret. Søndag avslutter han og kjemper om andreplassen. Foto: Scanpix
SLITEN: Petter Northug er sliten etter Tour de Ski-kjøret. Søndag avslutter han og kjemper om andreplassen. Foto: Scanpix

– Hvis jeg dør, så dør jeg. Petter Northug er innstilt på å gjøre alt for å ta igjen Dario Cologna i kampen om sammenlagtseieren i Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Northugs store mål var seieren, og han gir ikke opp selv om det virker bortimot umulig å ta igjen den kruttsterke sveitseren. Han har lagt Northug 1.22 minutter bak seg.

Cologna går mot sin tredje sammenlagtseier.

– Jeg er nødt til å prøve et angrep. Det spiller ingen rolle om jeg blir nummer 2, 3 eller 4, sa Northug etter lørdagens 4.-plass.

Les også: Rønning vant spurten

Nordtrønderen gjorde det han maktet, og han kjempet om bonussekunder ved alle anledninger med unntak av den første runden under lørdagens nest siste etappe.

– Hvor mye kan du ta igjen på avslutningsetappen?

– Det er sikkert mulig å ta halvminuttet inn til bunnen av slalåmbakken hvis du går jævlig hardt. Jeg er innstilt på å gjøre et forsøk. Blir jeg tatt igjen opp bakken, får det bare bli sånn. Jeg er sliten, og det er hodet som bestemmer hvor fort det går, analyserte Northug.

Han har Marcus Hellner og Devon Kershaw jagende drøyt 40 sekunder bak seg. Lukas Bauer på 5.-plass, dobbel Tour-vinne fra før, er en rask mann opp den siste bakken, men er hektet av med 3.35,3 minutter.

Skuffet

Sammenlagtseieren var sesongens store mål. Derfor blir en ny 2.-plass en nedtur for Northug. Han har tre av dem fra før.

– 2.-plass er ikke noe å hoppe i taket for, selv om en 2.-plass i Tour de Ski er bra.

26-åringen karakteriserte lørdagens etappe som den aller tøffeste i Touren. Northug mente den var enda tøffere enn den siste opp Alpe Cermis også. Det var flere enn Northug som merket kjøret. Russeren Aleksander Legkov sprakk, og franskmannen Maurice Manificat hang heller ikke med. Eldar Rønning var sprek som få og vant foran canadieren Alex Harvey. Dario Cologna markerte styrke gjennom hele løpet og endte på 3.-plass på etappen. Northug var imponert over det Cologna gjorde.

– Dario er sterk. Han gikk akkurat slik jeg ville ha gjort om jeg hadde vært i hans posisjon. Jeg hadde ikke mer å gi etter alle spurtene. Det var helt dødt de siste tre rundene.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært