Kikkeren sjekket ut av Os-drapssaken

98 år gamle Hilda Feste ble drept i omsorgsboligen i andre etasje til høyre på Oshaugen i Os kommune i Hordaland. Seks dager etter drapet har politiet fortsatt ingen mistenkte. Foto: Marit Hommedal (Scanpix)
98 år gamle Hilda Feste ble drept i omsorgsboligen i andre etasje til høyre på Oshaugen i Os kommune i Hordaland. Seks dager etter drapet har politiet fortsatt ingen mistenkte. Foto: Marit Hommedal (Scanpix)

Mannen som fredag ble pågrepet og siktet for kikking i Os, er sjekket ut av drapssaken. Politiet har fortsatt ingen mistenkte etter drapet på Hilda Feste (98).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I avhør fredag innrømmet mannen i 40-årene å stå bak flere episoder av kikking. Politiet opplyste da at de ville sjekke mannens bevegelser om kvelden første nyttårsdag. Lørdag ble han sjekket helt ut av drapssaken.

– Bakgrunnen for det er mannens egen forklaring, sammenholdt med øvrige opplysninger fra etterforskningen. Flere detaljer vil vi ikke gå ut med om det, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt til NTB.

Les også: Pågrep mistenkt «kikker» etter drapet i Os

Mannen er fortsatt siktet for kikkingen og blir fremstilt for varetektsfengsling mandag. Ifølge VG er mannen tidligere straffedømt i andre sedelighets- og sjikanesaker.

Flere kvinner har varslet politiet om at de var plaget av en kikker i Os i tiden før drapet. Mannen skal ha kikket gjennom vinduer og sendt slibrige tekstmeldinger til flere kvinner i Os.

Ingen mistenkte

Dermed kan det se ut til at politiet fortsatt står på bar bakke i etterforskningen av drapet på 98 år gamle Hilda Feste.

– Vi har ingen mistenkte, bekrefter Onarheim.

Les også: Kikker plaget kvinner i Os før drapet

Han gjentar videre oppfordringen til alle som kan ha opplysninger om hva som kan ha skjedd, om å melde seg til politiet. Tidligere i uken ba politiet alle som hadde vært i Os sentrum mellom klokka 19.30 og 22.30 første nyttårsdag om å melde seg. Fredag hadde 200 meldt seg, og tallet hadde steget ytterligere lørdag.

DNA

Politiet håper de får en DNA-profil på gjerningsmannen i løpet av helgen. Politiet har ikke besluttet om de vil be om DNA-testing av menn som var i Os sentrum drapskvelden.

– Det er ett av virkemidlene vi har i en etterforskning, men det er for tidlig å si om vi vil gå til det skritt ennå, sier Onarheim.

Les også: Ukjent person banket på døren til den dreptes nabo

Hilda Feste ble funnet drept i sin egen leilighet om kvelden 1. januar. 98-åringen utløste selv trygghetsalarmen sin. Deretter rykket en ansatt i hjemmesykepleien ut til stedet. Flere medier har meldt at denne pleieren kan ha sett gjerningsmannen. Hun hentet en kollega og varslet politiet, og da de kom tilbake, var gjerningsmannen borte.

Les også: Ukjent person banket på døren til den dreptes nabo

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden