36-åring sier han knivstakk kontrollører i nødverge

KNIVDRAMA: Den 36 år gamle mannen ble holdt igjen av kontrollørene og pågrepet av politiet etter knivstikkingen på trikken ved Solli plass. Foto: Scanpix
KNIVDRAMA: Den 36 år gamle mannen ble holdt igjen av kontrollørene og pågrepet av politiet etter knivstikkingen på trikken ved Solli plass. Foto: Scanpix

Politiet ba lørdag om fire ukers varetektsfengsling for en 36 år gammel cubaner som er siktet for å ha knivstukket tre billettkontrollører på trikken i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var torsdag formiddag at en kvinnelig og to mannlige kontrollører ble knivstukket på en trikk på Solli plass. En 45 år gammel mann fra Chile løp fra stedet, men meldte seg senere for politiet. Han er sjekket ut av saken. En 36 år gammel mann fra Cuba ble holdt igjen av kontrollørene og pågrepet av politiet.

Lørdag ble 36-åringen fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Politiadvokat Per Niklas Hafsmoe i Oslo politidistrikt ba om fire ukers varetektsfengsling, skriver Aftenposten.no.

Les også: Knivofre avhørt

36-åringen har erkjent at han stakk kontrollørene med kniv, ifølge mannens forsvarer, advokat Ole Andreas Uttberg. Cubaneren har sagt at kontrollørene skal ha tatt kvelertak på ham da han ikke kunne vise fram gyldig billett. Han har forklart at han fikk panikk fordi han fryktet å bli drept av kontrollørene, og han påberoper seg derfor nødverge.

Kontrollørene har forklart at 36-åringen forsøkte å stikke av før de fikk vite hans identitet. Hafsmoe opplyser at politiet ennå ikke har fått fastslått mannens identitet, men han kom til Norge for bare to uker siden.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært