Feildeportert jente gjenforent med familien i USA

En 15 år gammel jente fra Texas som ved en feil ble deportert til Colombia i mai i fjor, er blitt gjenforent med familien sin hjemme i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15 år gamle Jakadrien Turner ble deportert til Colombia i mai i fjor etter å ha oppgitt falskt navn og alder da hun ble tatt for et butikktyveri i Houston. Jenta hadde da rømt hjemmefra.

Hun skal ha fortalt politiet at hun var colombiansk, at hun var født i 1990 og at hun het Tika Lanay Cortez. Ettersom politiet ikke fant noen tidligere straffehistorie, ingen ettersøkt-status eller alternativ identifikasjon på jenta, antok de at hun var en 21 år gammel kriminell fra Colombia og startet deportasjonsprosessen.

Les også: Gravide surrogatmødre deportert til Vietnam

To måneder senere befant Turner seg i Colombia, hvor hun fikk tildelt et colombiansk pass basert på opplysningene hun hadde oppgitt til politiet. Hun ble så innrullert i et hjelpeprogram for hjemsendte i hovedstaden Bogota.

Jenta hadde aldri tidligere vært i Colombia og snakket ikke spansk.

15-åringens bestemor, Lorene Turner, sier familien i samarbeid med politiet skjønte at jenta befant seg i Colombia etter at de fant en Facebook-side hun hadde opprettet. Ifølge det colombianske utenriksdepartementet ble 15-åringen, som nå er blitt gravid, sendt tilbake til USA etter at amerikanske tjenestemenn overleverte dem identitetspapirer som viste at Turner faktisk var amerikansk statsborger.

Les også: Kjemper for utsendt tsjetsjensk familie

En lokal TV-stasjon viste fredag kveld bilder av jenta som klemmer familien sin etter å ha ankommet ved flyplassen i Dallas.

Bestemoren sier hun nå ønsker svar på hvordan utsendelsen i det hele tatt kunne skje.

– Jeg forstår ikke hvordan dette kunne skje. Noen gjorde en tabbe; de tabbet seg ut, sier hun.

Talsmann for USAs immigrasjonskontor, Carl Rusnok, sier de tar hendelsen svært alvorlig og «skal øyeblikkelig iverksette full etterforskning av saken».

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært