Drapet på Nidarvoll:

Drapssiktet mann i Trondheim løslatt

POLITIETTERFORSKERE var fredag kveld på vei inn i huset på Nidarvoll i Trondheim der en mann i 40-årene ble funnet drept. Foto: Scanpix
POLITIETTERFORSKERE var fredag kveld på vei inn i huset på Nidarvoll i Trondheim der en mann i 40-årene ble funnet drept. Foto: Scanpix

Mannen som fredag ble pågrepet og siktet for å ha drept naboen sin i Trondheim, er løslatt. Bakgrunnen er tvil omkring hendelsesforløpet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble pågrepet kort tid etter at en død mann i 40-årene ble funnet i en bolig på Nidarvoll fredag ettermiddag.

Lørdag opplyser politiet i Trondheim at etterforskningen så langt ikke har styrket mistanken mot mannen. Siktelsen mot ham opprettholdes, men politiet mener det ikke er grunnlag for å varetektsfengsle mannen.

Mannen satt fredag kveld i avhør med politiet, men han ble lørdag ettermiddag løslatt på grunn av tvil omkring hendelsesforløpet.

– I avhøret fremsto han som sjokkert, men fattet. Han stiller seg helt uforstående til siktelsen, sier mannens forsvarer, advokat Kari Messelt Ekker, til NTB.

Ifølge Ekker var den avdøde og den drapssiktede mannen naboer, og de kjente hverandre.

Det er foreløpig ikke planlagt flere avhør av den pågrepne mannen.

– Det er heller ikke tatt stilling til om han skal fremstilles for varetektsfengsling, sier Ekker.

Politiet er fortsatt svært tilbakeholdne med opplysninger i saken. De vil ikke si noe om dødsårsaken eller opplyse om hvor drapet skal ha skjedd.

– Vi er i en tidlig fase av etterforskningen, og foreløpig kan vi ikke si annet enn at en person er pågrepet og siktet for drap, sier politioverbetjent Geir Ole Momyr i Sør-Trøndelag politidistrikt til Adressa.no.

Avdøde var påført stikkskader, og den rettsmedisinske undersøkelsen så langt kan ikke utelukke at skaden er selvpåført, skriver politiadvokat Marianne Høyer i en pressemelding.

Politiet har beslaglagt en kniv på stedet. Den er sendt til Kripos for undersøkelse.

Huset der mannen ble funnet død, ligger i et rolig boligstrøk. Mannen ble obdusert på St. Olavs hospital sent fredag kveld.


Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært