Narkoanklager mot Venezuelas forsvarsminister

USA MISFORNØYD: Venezuelas president Hugo Chávez (bildet) utnevnte fredag en ny forsvarsminister, som USA hevder er dypt involvert i narkotrafikk. Foto: Reuters
USA MISFORNØYD: Venezuelas president Hugo Chávez (bildet) utnevnte fredag en ny forsvarsminister, som USA hevder er dypt involvert i narkotrafikk. Foto: Reuters

USA hevder Venezuelas nye forsvarsminister Henry Rangel Silva er en narkokonge som kan knyttes til kokainsmugling fra nabolandet Colombia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Hugo Chávez utnevnte Rangel til forsvarsminister fredag og betegnet generalen som en god og ydmyk soldat som har kjempet for sitt folk.

USA anklaget i 2008 Rangel og en annen høytstående venezuelansk offiser for aktivt å støtte den colombianske FARC-geriljaens narkotrafikk. Begge de to offiserene avviste anklagen.

Les også: – Ville det vært så rart om de har utviklet teknologi til å utløse kreft

Venezuela har lenge vært et transittland for colombiansk kokain på vei til USA og andre land.

Chávez avbrøt i 2005 alt samarbeid med det amerikanske narkotikapolitiet DEA og anklaget deres agenter for å være spioner som krenket Venezuelas suverenitet.

Les også: Kapitalismen kan ha utryddet livet på Mars

Forholdet mellom de to land har lenge vært anstrengt, til tross for at nærmere 10 prosent av oljen USA importerer kommer fra Venezuela.

Washington anklaget i september fire nære medarbeidere av Chávez for å forsyne FARC med våpen, en anklage Venezuela hevdet var en fornærmelse.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden