Mange omkom i luftballongulykke i New Zealand

Elleve mennesker omkom da en luftballong styrtet i New Zealand, ifølge lokale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde nær Carterton, 90 kilometer nord for hovedstaden Wellington i et område som ofte tilbyr turer med varmluftballong.

En talskvinne for helsemyndighetene i distriktet sier til nettavisa Stuff news at alle de elleve som var om bord i luftballongen, omkom i ulykken, som skjedde lørdag morgen lokal tid.

Vitner beretter om ti meter høye flammer før styrten.

– Jeg var i ferd med å vanne hagen da jeg plutselig hørte en lyd. Da jeg snudde meg trodde jeg knapt mine egne øyne, en side av ballongkurven stod i fyr og plutselig var flammene ti meter høye, forteller øyenvitnet David McKinlay til den newzealandske nettavisa.

Også et annet vitne så den dramatiske styrten.

– Jeg hørte skrik og tittet ut av vinduet. Jeg trodde først de skrek av begeistring, men det var det ikke, forteller øyenvitnet til Fairfax News.

Ifølge flere vitner traff ballongen en høyspentledning like før den tok fyr.

To av de omkomne skal ha forsøkt å hoppe ut av ballongen før den traff bakken, ifølge rapporter.

Det var vindstille og pent vær da ulykken skjedde.

Mikael Klingberg, som leder ballongdelen i Norges Luftsportforbund (NLF), sier til Aftenposten at dette er en av de største ballongulykkene som har skjedd i verden.

I Norge har det ifølge Klingberg aldri vært dødsulykker med luftballonger.

– Ballongen flyr ved hjelp av åpen varme, drevet av propangass, som varmer opp luften inne i den store ballongen. Tidligere ulykker har skjedd på grunn av feil ved propananlegget, sier han.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden