Schlierenzauer sikret ny østerriksk hoppuketriumf

Anders Bardal tok 2.-plassen under avslutningsrennet i hoppuka. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix.
Anders Bardal tok 2.-plassen under avslutningsrennet i hoppuka. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix.

Anders Bardal i god form klarte ikke å hindre at Østerrike tok sin fjerde strake sammenlagtseier i hoppuken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bardal ble nummer to under hoppukas avslutningsrenn som ble vunnet av Thomas Morgenstern. Sammenlagt var det Gregor Schlierenzauers tur til å gå helt til topps.

Morgenstern vant i fjor, mens Andreas Kofler og Wolfgang Loitzl vant i årgangene før.

– Det var nær. Jeg var 2,2 poeng fra seieren i dag og 1,9 fra å avansere en plass sammenlagt. Det har vært nesten hele veien, men jeg er fornøyd tross alt, og jeg er ikke bitter, sa Bardal til NTB.

– Hvor var det du kunne hentet inn forspranget?

– Rennet i Garmisch-Partenkirchen. I den konkurransen var jeg ikke helt der jeg burde ha vært, sa Bardal om sjuendeplassen der.

I Innsbruck ble det den sure fjerdeplassen, mens fredag tok han to steg til annenplassen. Det var som nevnt ikke så veldig langt til topps. Med to tellende omganger i Bischofshofen kunne resultatlisten kanskje sett litt annerledes ut enn at Østerrike sto igjen som den store vinneren med seier i alle de fire rennene og tredobbelt sammenlagt.

– Jeg synes ikke det er noe artig at det står tre østerrikere på toppen. Det er det ingen andre enn østerrikerne som gjør heller, sa Bardal.

Ikke forsvarlig

Arrangørene så det ikke som forsvarlig å gjennomføre finaleomgangen i Bischofshofen fredag på grunn av tett snøvær, og dermed ble den første omgangen tellende.

Der var Bardal toer bare 2,2 poeng bak østerrikeren Morgenstern. Landsmannen Schlierenzauer ble nummer tre, og vinneren av de to første hoppukerennene forsvarte dermed sammenlagtledelsen med totalt 933,8 poeng.

– Endelig fikk jeg oppfylt drømmen. Jeg har i lang tid kjempet hardt for å klare dette, sa Schlierenzauer, som hoppet 131 meter og endte 10,3 poeng bak Morgenstern i fredagens renn.

Bardal strakte seg til 135 meter i sitt hopp og fikk 136,5 poeng. Det var like langt som Morgenstern, men hoppstjernen fra Østerrike vant knapt på poeng. Sammenlagt ble trønderen nummer fire.

Karriere beste

Atle Pedersen Rønsen og Kenneth Gangnes delte 11.-plassen fredag, og begge leverte karrierebeste i verdenscupen.

23-årige Rønsen gjorde et svev på 127 meter og innkasserte 118,4 poeng. Rune Velta ble nummer 24 og endte som nest beste nordmann i hoppuka sammenlagt (11.-plass).

For Bjørn Einar Romøren ble det ingen god dag da han hoppet til 32.-plass, og han ville uansett ha gått glipp av finaleomgangen.

45.-plassen gikk til Vegard Haukø Sklett, mens Johan Remen Evensen ble nummer 48.

Hoppkvalifiseringen tidligere fredag ble også avlyst. Dermed fikk alle 62 deltakere være med i den tysk-østerrikske hoppukas siste renn.

Slik oppsummerte den norske hoppsjefen Clas Brede Bråthen nordmennenes innsats i hoppuken.

– Det ble en vanskelig start med Toms (Hilde) skade og slike ting, men det er en fantastisk gjeng å reise på tur med. De jobber beinhardt og holder humøret oppe selv når det føles ut som marginene er imot oss. Vi ender opp med en annenplass som jeg er helt sikkert på hadde blitt en seier hvis Bardal hadde fått lov til å hoppe en gang til.

– Alt i alt er norsk hoppsport i framgang og på god vei til å gjøre det helt store. Neste år tar vi dere, sa jeg til Ernst Vettori, som er Østerrikes sjef

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært