Bjørgen: – Jeg har et psykisk overtak

Marit Bjørgen tror hun har et psykisk overtak på Justyna Kowalczyk før de to avgjørende etappene av Tour de Ski. Foto: Lise Åserud / Scanpix.
Marit Bjørgen tror hun har et psykisk overtak på Justyna Kowalczyk før de to avgjørende etappene av Tour de Ski. Foto: Lise Åserud / Scanpix.

Marit Bjørgen tror hun sitter på gullkortet foran den svært spennende avslutningen på Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju sekunder skiller fra sammenlagtleder Bjørgen og ned til Justyna Kowalczyk foran de to avsluttende etappene av Touren.

Bjørgen kan bli den første norske sammenlagtvinneren i Tour de Skis historie.

– Jeg tror at jeg har et psykisk overtak på henne etter fire seirer på rad. Jeg ser mer og mer is på knærne hennes, sa Bjørgen med et glis om munnen.

Hun refererte selvsagt til skaden som angivelig har hemmet Kowalczyk under årets Tour.

Hardt

Enkelt blir det likevel ikke å slå den polske 28-åringen som har vunnet Touren de to siste sesongene. Rognes-jenta har også lagt merke til at Kowalczyk er rå til å henge når hun har bestemt seg for det.

– Det blir en tøff kamp. Hun var den sterkeste i starten, mens jeg er blitt bedre og bedre ut over i Touren. Vi kommer nok ikke til å gi ved dørene noen av oss.

Bjørgen tror at lørdagens 10-kilometer kommer til å handle mye om de tre jentene på toppen av sammenlagtlista.

Den tredje er Therese Johaug.

– Jeg kjenner at spenningsnivået er blitt høyere. Det er blitt svært tett, og jeg kjenner at jeg sover dårligere om natta. Det blir ekstra spennende når det er så jevnt.

Neste år

Bjørgen sto over de to siste Tourene fordi hun prioriterte mesterskapene. Det er ikke sikkert at hun gjør det samme kommende år da VM arrangeres nettopp i Val di Fiemme.

– Jeg ser ikke bort fra at jeg går Touren neste år. Vi får se hvordan jeg responderer etter årets Tour. Det kan være at jeg dropper verdenscuprennene i Canada før jul og heller går Tour de Ski før VM, sa Bjørgen.

Den diskusjonen må hun ta sammen med landslagstrener Egil Kristiansen.

Landslagstreneren har foreløpig blikket rettet mot det som skal skje til helgen.

– Vi ble styrket i troen etter at Marit vant skiathlon på en tung dag i Oberstdorf. Lørdag er det en svært tøff løype, og det er bare de med størst kapasitet som klarer å henge med. Jeg er ikke så sikker på om det er noen vits i å bruke ekstra krefter på å ta noen få sekunder. Avslutningen blir veldig spennende, og jeg tror ikke det blir avgjort før på toppen av slalåmbakken søndag, sa Kristiansen.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært