Ødela maleri til 200 millioner med rumpa

En beruset kvinne mente dette 200-millionersbildet av Clyfford Still var et passende objekt å gni rumpa mot. (AP Photo/Clyfford Still Museum)
En beruset kvinne mente dette 200-millionersbildet av Clyfford Still var et passende objekt å gni rumpa mot. (AP Photo/Clyfford Still Museum)

En 36 år gammel kvinne hadde fått litt for mye å drikke, og det gikk utover kunstverden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bisarre opptrinnet fant sted i Denver, Colorado i slutten av desember under åpningen av et nytt museum til ære for den avdøde billedkunstneren Clyfford Still.

En som derimot ikke var spesielt opptatt av å hedre kunsten, var Carmen Tisch.

Hun er nå siktet for kriminell ugang etter å ha dradd ned buksa, og gnidd rumpa mot et av oljemaleriene til Still før hun urinerte på seg selv, ifølge Denver Post.

Tisch skal har vært synlig beruset, og fulgte opp med å levere flere knyttneveslag mot bildet før hun ble stoppet.

Nå sitter Tisch i fengsel, forhåpentligvis klinkende edru, og avventer rettsaken. Der kan hun i det minste trøste seg med at skadene hun påførte maleriet kun anslås til å være på rundt 10.000 dollar.

Det må kunne sies å være overkommelig når bildet, som heter «1957-J no.2», har en verdi på mellom 30 og 40 millioner dollar. Til sammenligning ble et selvportrett av Andy Warhol i fjor også priset til 40 millioner dollar.

Og ifølge en talskvinne ved statsadvokatens kontor i Denver kunne det gått verre. Mye verre.

- Det ser ikke ut til at hun urinerte på selve maleriet, eller at urinen har skadet det, slår Lynn Kimbrough fast overfor Denver Post.

En gallerieier sier til Denver Post at maleriet med stor sannsynlighet kan restaureres tilbake til sin opprinnelige kvalitet, men at bildet uansett har blitt påført uopprettelig skade gjennom at folk nå vet hva som har hendt.

Når det gjelder Clyfford Still, så regnes han som en av foregangspersonene innenfor abstrakt ekspresjonisme

Om ikke annet, så fikk i hvert fall Carmen Tisch bevist at kunsten til Still fortsatt engasjerer.

Les også: Dronning Sonja spent før kunstdebuten

Les også: Blikk for kunst

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden