Pågrep mistenkt «kikker» etter drapet i Os

OMSORGSBOLIG: 98-årige Hilda Feste ble funnet drept i omsorgsboligen på Oshaugen i Os kommune. Foto: Scanpix
OMSORGSBOLIG: 98-årige Hilda Feste ble funnet drept i omsorgsboligen på Oshaugen i Os kommune. Foto: Scanpix

Politiet har pågrepet og siktet en mann i 40-åra for skremmende og plagsom atferd i forbindelse med etterforskningen av drapet på Hilda Feste i Os.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har identifisert en person vi mener kan være den såkalte kikkeren. Han er pågrepet og siktet for skremmende og plagsom atferd. Han skal ha kikket på folk i det aktuelle området og har hatt en litt spesiell atferd. Nå ønsker vi å sjekke ham inn eller ut av saken, sier politiadvokat Ørjan Ogne i Hordaland politidistrikt til NTB.

Politiadvokaten sier de vil sjekke mannens bevegelser i området rundt drapstidspunktet på kvelden første nyttårsdag nærmere.

– Vi har sett på den såkalte kikkersaken på lik linje med andre tips vi har fått inn, sier Ogne.

Kikkermeldinger

Flere kvinner har opplyst at de har blitt plaget av en kikker i Os i tiden før drapet. En kvinne har sagt til Bergens Tidende at en mann sendte henne flere slibrige tekstmeldinger. 29. desember fikk hun meldinger som beskrev hva hun hadde på seg. Deretter sto noen på terrassen hennes og banket på vinduet.

Les også: Kikker plaget kvinner i Os før drapet

En mann har opplyst at hans kone ble utsatt for en kikker 30. desember da hun satt og så på TV.

En kvinne sier til nettstedet Midtsiden at en kikker snakket til henne med Os-dialekt. Hun hørte ham fordi han pustet tungt utenfor vinduet mens hun lå i sengen og leste. Enten var han skallet eller så hadde han på seg lue, forteller hun. Han forsvant fra stedet da kvinnens mann gikk ut for å lete etter kikkeren.

Ingen mistenkte

Selv om politiet nå har pågrepet en person, har de ikke kommet nærmere noen oppklaring av drapet på 98 år gamle Hilda Feste, understreker Ørjan Ogde.

– Vi har ingen konkrete mistenkte å gå etter. Vi holder nå på med informasjonsinnhenting og snur hver eneste stein vi har kunnskap om, sier Ogne.

Les også: Ukjent person banket på døren til den dreptes nabo

Han sier politiet ennå ikke kjenner til om mannen tidligere er dømt.

Torsdag skrev Bergens Tidende at 98-åringen ble seksuelt misbrukt før drapet skjedde. Dette vil politiet foreløpig ikke kommentere før den fullstendige obduksjonsrapporten er klar.

– Vi avventer den fullstendige obduksjonsrapporten, som vil kunne gi svar på nettopp det, sier han.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært