Breivik ringte og ba om medlemslister

TERROR: Et drøyt år før angrepet mot Regjeringskvartalet og Utøya tok Anders Behring Breivik kontakt med et departement. Foto: Scanpix
TERROR: Et drøyt år før angrepet mot Regjeringskvartalet og Utøya tok Anders Behring Breivik kontakt med et departement. Foto: Scanpix

Sommeren 2010 ringte Anders Behring Breivik et departement og ba om å få ungdomspartienes medlemslister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en medarbeider i det som i dag er Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet (FAD) som mottok henvendelsen, skriver Aftenposten.

Les også: Trusler mot regjeringen og AUF i mars i fjor

Tidspunktet for henvendelsen var trolig i mai eller juni, altså et drøyt år før angrepet mot regjeringskvartalet og massakren på AUFs sommerleir på Utøya. Medarbeideren som svarte på oppringningen, oppfattet Breivik som en journalist. Men siden medarbeideren ikke satt på noen slik oversikt, kunne han heller ikke vurdere om en slik anmodning skulle etterkommes, skriver avisa.

Les også: Ser rødt over Faremos uttalelser

Medarbeiderens overordnede, avdelingsdirektør Christian Fredrik Horst i FADs sikkerhetsenhet, forklarte til politiet allerede det første døgnet etter bombeattentatet at det kun var ungdomspartiene det var spørsmål om.

Fredag meldte NRK at en person i mars i fjor ringte til regjeringens sentralbord og snakket om et manifest og om å skyte AUF-medlemmer. Han skjelte også ut regjeringen. Det er ikke kjent om denne personen var Breivik.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært