- Selvmordsangrep i sentrum av Damaskus

RAMMET AV SELVMORDSANGREP: Ifølge syrisk TV skjedde angrepet i et tett befolket arbeiderstrøk i nærheten av en skole. Foto: AFP
RAMMET AV SELVMORDSANGREP: Ifølge syrisk TV skjedde angrepet i et tett befolket arbeiderstrøk i nærheten av en skole. Foto: AFP

En selvmordsbomber har tatt livet av minst 25 personer i Maidan-området i sentrum av Damaskus, ifølge syrisk statlig TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere 46 personer er såret i fredagens angrep, som terrorister sto bak, ifølge TV-kanalen. Det skal ha vært en selvmordsbomber som sprengte seg selv i lufta i et veikryss, og flesteparten av de rammede oppgis å være sivile.

– Angrepet skjedde i et tett befolket arbeiderstrøk i nærheten av en skole, ifølge syrisk TV.

Les også: - Syrias ledere bør reformere eller gå

Men også sikkerhetstjenestemenn skal ha blitt rammet, og TV-bilder viser det som ser ut til å være en ødelagt politibuss, skriver nyhetsbyrået Reuters.

En politimann opplyser til aftenposten.no, som er i Damaskus, at en selvmordsbomber stilte seg opp foran en buss med sikkerhetsstyrker før han utløste eksplosivene. Eksplosjonen rammet på formiddagen idet folk var på vei til fredagsbønnen.

Skjerpet sikkerhet

Innbyggere i bydelen forteller om en svært spent stemning.

– Sikkerheten er skjerpet i Maidan fordi det er fredag, og hæren og sikkerhetsstyrker har satt opp en rekke kontrollposter. Vi vet ikke hva som er blitt rammet ennå, sier en person som bor i området til Reuters.

– Jeg har ikke hørt noe, men mange av gatene er stengt, og alle er veldig nervøse, sier en annen innbygger.

Minst 44 personer ble drept forrige måned i hendelser syriske myndigheter sa var selvmordsangrep mot bygninger som tilhører sikkerhetstjenesten i Damaskus.

Anklager terrorister

Det syriske regimet har gjentatte ganger anklaget terrorgrupper, angivelig finansiert fra utlandet, for å stå bak uroen som har preget landet siden mars i fjor.

En opposisjonell aktivist i Damaskus sier demokratibevegelsen ikke har noe med angrepet i Maidan å gjøre.

Les også: Syrisk-kurdisk begravelse ble til masseprotest mot regimet

– Det virker som om nærværet av islamistiske ekstremister øker i Syria for tiden, og jeg tror det finnes hundrevis av slike ekstremister som er villige til å kjempe mot regimet og sprenge seg selv i lufta, sier aktivisten, som ikke ønsker å bli navngitt, til Reuters.

– Vi kommer nok dessverre til å måtte oppleve flere slike eksplosjoner i Syria i de kommende dagene, fortsetter han.

Nye demonstrasjoner

Syriske aktivister har oppfordret til store demonstrasjoner i Syria også fredag. Demonstrantene krever blant annet at observatørene fra Den arabiske liga, som har vært i Syria i to uker, skal innrømme at de ikke har lyktes i sitt arbeid.

De arabiske observatørene ble sendt til landet for å følge med på hvorvidt syriske myndigheter overholder en plan for å stanse volden i landet.

De syriske aktivistene anmoder også om at de månedslange protestene mot regimet skal løftes høyere opp på agendaen internasjonalt. Ifølge FN er over 5.000 mennesker drept i uroligheter i Syria siden protestene mot president Bashar al-Assad og hans regime startet i mars i fjor.


Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært