Meny

Knytter bare en av de pågrepne til knivstikking

KNIVSTAKK PÅ TRIKKEN: En av de pågrepne sitter inne i politibilen etter knivstikking på trikken på Sollis plass. Tre billettkontrollører ble knivstukket på trikk nr 13 ved Solli plass i Oslo torsdag formiddag. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har bare klart å knytte den ene av de to pågrepne mennene til knivstikkingen på Jar-trikken i Oslo torsdag formiddag.

– Vi kan ikke knytte knivstikkingen til den eldste av dem. Han forklarer seg i samsvar med fornærmede og vitner, og forlot trikken før knivstikkingen, sier politioverbetjent Janne Stømner til NRK.

De to pågrepne er en 45-åring fra Chile og 36-åring fra Cuba. Mens cubaneren ble pågrepet inne på trikken etter at trikkeføreren klarte å holde ham fast, dro chileneren fra stedet. Han møtte selv opp ved Sentrum politistasjon i 13-tida, to og en halv time etter den dramatiske hendelsen.

Se video: Billettkontrollører knivstukket på trikk i Oslo

45-åringen har norsk fødselsnummer og jobb, og er kjent av politiet fra før i forbindelse med narkotika og tyveri. 35-åringen er politiet mer usikre på. Han blir framstilt for varetektsfengsling lørdag.

– Han har uklart oppholdsgrunnlag i Norge, og vi er usikre på om han har oppgitt rett identitet. Det jobber vi videre med, sier Stømner.

Les også: Mann har meldt seg etter knivstikking på trikken

Tre av fire billettkontrollører, to menn og en kvinne, ble stukket i armer og bein, men slapp fra hendelsen med det som betegnes som lettere skader. Alle ble utskrevet fra sykehus senere samme dag.

Les flere nyheter

Populært