Lokalt politi: Flere tusen drept i Sør-Sudan

PÅ FLUKT: Mange er blitt drevet på flukt på grunn av voldshandlinger i Pibor-området i Sør-Sudan den siste tiden. Foto: Epa
PÅ FLUKT: Mange er blitt drevet på flukt på grunn av voldshandlinger i Pibor-området i Sør-Sudan den siste tiden. Foto: Epa

Over 3.000 mennesker ble drept i en massakre som følge av en stammekonflikt i Sør-Sudan i forrige uke, ifølge lokalt politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det har foregått massedrap, en massakre, sier Joshua Konyi, politimester i Pibor-området i delstaten Jonglei.

– Vi har vært ute og telt likene, og vi har inntil videre kommet fram til at 2.182 kvinner og barn er drept, i tillegg til 959 menn, fortsetter Konyi.

Les også: Sør-Sudan bygger landet med utdanning

FN og den sørsudanske hæren har foreløpig ikke kommentert tallene, og opplysningene er heller ikke blitt bekreftet fra uavhengig hold.

Titusenvis av mennesker er drevet på flukt i området rundt byen Pibor etter at de etniske urolighetene blusset opp igjen. FN kunngjorde fredag at det skal iverksettes en storstilt humanitæraksjon for å hjelpe mange tusen mennesker å vende tilbake til sine hjem.

Les også: Flyktningleir bombet i Sør-Sudan

Om lag 6.000 væpnede unge menn fra luo nuer-stammen satte i forrige uke kursen mot Pibor for å angripe murle-befolkningen, som beskyldes for å ha stjålet kveg. Etter flere dager med kamper ble den sørsudanske hæren og politistyrker satt inn for å få situasjonen under kontroll. FNs humanitære koordinator i Sør-Sudan, Lise Grande, sa tidligere i uken at hundrevis av mennesker kan ha blitt drept i urolighetene.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært