Frykt for giftige franske testikler

SILIKONEN som er brukt i de helsefarlige brystimplantatene produsert av franske Poly Implant Prothèse (PIP), er også benyttet i testikkelimplantater for menn. Foto: Reuters
SILIKONEN som er brukt i de helsefarlige brystimplantatene produsert av franske Poly Implant Prothèse (PIP), er også benyttet i testikkelimplantater for menn. Foto: Reuters

Det franske firmaet som har forsynt kvinner verden over med helsefarlige brystimplantater, har også produsert testikkelimplantater av samme type silikon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Testikkelimplantatene er ifølge den franske avisen Le Parisien solgt verden over, men produsenten Poly Implant Prothèse (PIP) er avviklet og det foreligger ingen oversikt over hvor mange som er solgt eller hvor de er benyttet.

Tidligere ansatte i selskapet bekrefter at testikkelimplantatene inneholder samme type silikon som de helsefarlige brystimplantatene. Silikonen er av industriell og ikke medisinsk kvalitet.

Les også: Kvinner anbefales å fjerne silikoninnlegg

Franske helsemyndigheter har satt av en halv milliard kroner slik at kvinner med PIP-implantater snarest kan få dem fjernet.

Andre lands helsemyndigheter har gitt ulike råd. Helsedirektoratet i Norge har så langt ikke anbefalt fjerning, men kommer om kort tid med en ny vurdering.

Les også: Hundretusener kan ha farlige brystimplantat

230 norske kvinner fikk operert inn brystimplantater fra PIP før all omsetning og bruk av produktet ble stanset i april 2010.

På verdensbasis har rundt 300.000 kvinner implantater fra PIP, ifølge den franske avisa Libération.

Det er ikke kjent om testikkelimplantater fra PIP har vært brukt i Norge.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært