Kikker plaget kvinner i Os før drapet

Flere kvinner i Os i Hordaland ble plaget av en kikker i tiden før drapet på 98 år gamle Hilda Feste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet opplyser til NRK at kikkersporet nå blir gransket og sjekket opp mot det foreløpig uløste drapet.

– Kikker-saken er gjenstand for en egen etterforskning. Politiet har fokus på den i denne saken, men ikke mer enn at vi er kjent med den, vet hva det går i og sjekker det som andre tips. Det er viktig å ikke få tunnelsyn i noen bestemt retning. Vi etterforsker bredt, sier politiadvokat Ørjan Ogne.

Les også: Ukjent person banket på døren til den dreptes nabo

Flere kvinner har opplyst at de har blitt plaget av en kikker i Os i tiden før drapet. En kvinne har sagt til Bergens Tidende at en mann sendte henne flere slibrige tekstmeldinger. 29. desember fikk hun meldinger som beskrev hva hun hadde på seg. Deretter sto noen på terrassen hennes og banket på vinduet.

En mann har opplyst at hans kone ble utsatt for en kikker 30. desember da hun satt og så på TV.

Les også: Politiet vurderer å DNA-teste menn i Os

En kvinne sier til nettstedet Midtsiden at en kikker snakket til henne med Os-dialekt. Hun hørte ham fordi han pustet tungt utenfor vinduet mens hun lå i sengen og leste. Enten var han skallet eller så hadde han på seg lue, forteller hun. Han forsvant fra stedet da kvinnens mann gikk ut for å lete etter kikkeren.

Rettspsykiater Henning Værøy tror at mannen som drepte Feste kan ha vært ruset eller psykotisk. Han mener drapet er av en svært uvanlig karakter, også sett i et internasjonalt perspektiv.

– Dette grenser opp mot det bisarre, sier han.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært