England gjester Ullevaal i mai

Mohammed Abdellaoue og resten av Norges fotballandslag får prøve seg mot England på hjemmebane 26. mai. (Foto: Fabian Bimmer, Reuters/SCANPIX).
Mohammed Abdellaoue og resten av Norges fotballandslag får prøve seg mot England på hjemmebane 26. mai. (Foto: Fabian Bimmer, Reuters/SCANPIX).

Englands fotballherrer lader opp til EM med landskamp mot Norge på Ullevaal stadion lørdag 26. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen er Englands nest siste i oppkjøringen til fotball-EM i Polen og Ukraina.

De møter også Belgia 2. juni. Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen venter et toppet engelsk landslag på Ullevaal.

– Vi gleder oss veldig til denne kampen, det blir artig både for spillerne og publikum. England kommer til å stille med sitt beste lag. Det er viktig at vi får prøvd oss mot de sterkeste nasjonene, og dette er en god oppkjøring til høstens VM-kvalifisering, sier Drillo til fotball.no.

Norges herrelandslag har ikke møtt England siden 1995. Da endte oppgjøret på Ullevaal 0-0.

Norges statistikk mot England er sterk. På 14 kamper fra 1920 til 1995 er det blitt fem seirer, fire uavgjorte og fem tap. De siste fem møtene har endt med to seirer og tre uavgjorte kamper i norsk favør.

– Dette er passende motstand, og jeg er veldig fornøyd med disse to kampene. Når man ser på lagene vi møter i EM (Ukraina, Frankrike og Sverige) vil dette bli en god forberedelse, sier Englands landslagssjef Fabio Capello til TheFA.com om oppkjøringskampene mot Norge og Belgia.

England er rangert som nummer fem på FIFA-rankingen, foran sterke fotballnasjoner som Brasil, Portugal og Argentina. Toppfotballsjef Nils Johan Semb mener det er gledelig for Norge at engelskmennene ønsker å komme til Ullevaal før EM.

– England er slik jeg ser det en av outsiderne til å vinne sommerens EM-sluttspill. At de kommer hit rett før et mesterskap, er et kompliment til norsk fotball, sier Semb.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden