Feil mann sendt i kiste til Norge

Da kista med det som skulle være en verdalsmann ankom begravelsesbyrået, ble det fort klart at den inneholdt feil person. Kista hadde blitt forvekslet med en annen på vei fra Tyrkia til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Gunnar Johannessen fra Verdal døde av hjertestans etter en operasjon da han var på ferie i Tyrkia. Kista ble sendt til Norge, der mannen skulle begraves i romjula, melder NRK.

Da kista med det som skulle være Johannessen ankom Svanholm begravelsesbyrå i Trondheim, skjønte daglig leder Lars Erik Svanholm imidlertid fort at noe var galt.

– Gjennom vinduet på kista så vi at ansiktet var tildekt. Avdøde var dekket til på rituelt og muslimsk vis, sier Svanholm, som straks ringte avdødes familie.

I kista lå en konvolutt som viste at mannen i kista var sendt fra Berlin og skulle til Libya. Dette gjorde Verdal-familien bekymret for at Johannessen nå hadde blitt begravd i Libya, skriver Trønder-Avisa.

Men det viste seg at den riktige kista sto på flyplassen i Istanbul, og lille julaften var den trygt på plass i Norge. Onsdag kunne Johannessen begraves.

SOS International, som har ansvaret for denne typen transport, beklager feilen.

– Vi er lei oss for det som har skjedd. Vi har ansvaret, og vi tar ansvaret, sier medisinsk direktør Asgeir Kvam.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært