Politiet jakter fortsatt drapsmannen i Os

Politiet står fortsatt uten mistenkte etter drapet på Hilda Feste (98) i Os i Hordaland søndag kveld. Foto: Marit Hommedal / Scanpix.
Politiet står fortsatt uten mistenkte etter drapet på Hilda Feste (98) i Os i Hordaland søndag kveld. Foto: Marit Hommedal / Scanpix.

Ingen er pågrepet for drapet på Hilda Feste (98) i Os. En ansatt i hjemmesykepleien som så gjerningsmannen, er politiets nøkkelvitne i den brutale saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at trygghetsalarmen til Hilda Feste ble utløst søndag kveld, tok en ansatt i hjemmesykepleien seg inn i leiligheten.

Der ble hun vitne til at gjerningsmannen forgrep seg på offeret, melder NRK. Pleieren skal være den eneste som har sett drapsmannen.

– Etter at alarmen ble utløst, var en av pleierne raskt på stedet og åpnet døren. Jeg kan ikke gå inn på hva hun så, men hun hentet en kollega og ringte umiddelbart politiet. Da de kom tilbake, var gjerningsmannen borte, sier kommunalsjef Nils-Petter Borge i Os kommune til TV 2.

Les også: Politiet vurderer å DNA-teste menn i Os

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at Feste ble påført massiv vold mot hodet.

Gjerningsmannen skal være en lyshudet mann i 30-40-årene, men politiet har fortsatt ingen mistenkte. En mann som ble pågrepet og siktet kort tid etter drapet, er sjekket ut av saken.

Nå venter politiet i Hordaland på resultatet fra DNA-prøver tatt på åstedet. Politiet har varslet at det kan bli aktuelt å DNA-teste menn som var i Os sentrum søndag kveld, og de kartlegger mobiltrafikken i området.

Les også: Politiet jakter på seksualforbryter etter drap i Os

I tillegg sjekker politiet om seksualforbrytere eller andre voldsdømte kan ha oppholdt seg i Os drapskvelden. Hordaland-politiet har fått bistand fra Kripos.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært