Meny

IPI: 2011 et dødelig år for journalister

NEKTER Å LA SEG KNEBLE: En meksikansk journalist demonstrerer mot den økende volden mot journalister i Mexico. Med ti drepte reportere det siste året, havner landet øverst på lista over land som er farlige å jobbe journalistisk i. Foto: AP Photo/Marco Ugarte/Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

103 journalister ble drept på jobb i fjor, ifølge medieorganisasjonen International Press Institute (IPI). Mexico havner på topp som det farligste landet for pressefolk.

Antallet er det nest høyeste som noen gang er registrert. I 2009 ble 110 journalister drept, ifølge IPI.

– Tallene blir verre og verre. I 2002 ble journalister drept i 19 land. I 2011 var tallet 40, flere enn noen gang det siste tiåret, sier IPI i en uttalelse torsdag.

Med ti drepte reportere det siste året, havner Mexico øverst på lista over land som er farlige å jobbe journalistisk i.

Les også: Hodeløse lik dumpet i Mexico

Irak kommer som nummer to med ni drepte journalister, etterfulgt av Honduras, Pakistan og Jemen med seks drepte, og Libya og Brasil med fem drap.

Både i Midtøsten og Nord-Afrika ble de fleste journalistene drept i opprørene i den arabiske våren, flere av dem som følge av bombeangrep.

Men i både Russland, Pakistan og Afrika sør for Sahara ble en rekke journalister ofre for målrettede angrep på grunn av saker de jobbet med.

Les flere nyheter her

Populært