Vil tillate aktiv dødshjelp i England og Wales

Mye taler for å lovfeste retten til å gi uhelbredelig syke aktiv dødshjelp i England og Wales, mener en ekspertgruppe. Kritikere mener gruppens rapport er ensidig og bør avvises.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommisjonen, som har vært ledet av advokat og tidligere justisminister Lord Falconer, la fram sin rapport torsdag. Den gjelder bare for engelske og walisiske områder, fordi Skottland og Nord-Irland har sitt eget lovverk.

– Dagens bestemmelser er utilstrekkelige, usammenhengende og bør ikke videreføres, heter det ifølge BBC i rapporten.

Ti av de elleve medlemmene av kommisjonen stiller seg bak denne konklusjonen, heter det på den britiske rikskringkastingens nettsider.

Aktiv dødshjelp er i dag forbudt i England og Wales, i henhold til en lov fra 1961. Men påtalemyndigheten la i fjor fram retningslinjer som gir et visst spillerom for reaksjoner i saker der en person er mistenkt for å ha gitt en person hjelp til å dø.

Legeforeningen British Medical Association (BMA) har nektet å bistå kommisjonen i arbeidet som har ført fram til torsdagens rapport. Regjeringen i London har foreløpig ingen planer om å endre loven om aktiv dødshjelp.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært