Northug-havari i Tour de Ski

MISLYKTES: Petter Northug klarte ikke å hente inn Dario Cologna på den 35 kilometer lange etappen i Italia torsdag. Foto: Reuters
MISLYKTES: Petter Northug klarte ikke å hente inn Dario Cologna på den 35 kilometer lange etappen i Italia torsdag. Foto: Reuters

Petter Northug var sjanseløs og tapte etter alt å dømme Tour de Ski-seieren til sveitseren Dario Cologna torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det blir veldig vanskelig å vinne etter dette, men jeg har ikke gitt opp, sa Petter Northug etter smellen på den 7. etappen av Tour de Ski torsdag.

Umiddelbart etter målgang meldte han overfor NRK at det nok var game over, men litt senere i pressesonen modererte han seg noe.

Jaktstarten ned mot Dobbiaco ble en hard opplevelse for 25-åringen, og drømmen om den første Tour-seieren fikk seg en alvorlig knekk. Avstanden opp til Dario Cologna ble til et og et halvt minutt foran de to siste etappene i Val di Fiemme.

Les også: Northug tapte sprintspurt

Northug reddet seg inn til andreplass etter en spurt der han gikk innenfor merkingen i siste sving. For det fikk han en skriftlig advarsel av juryen.

Surt

Etter sprinten snakket Northug om at de 13 sekundene han hadde å ta igjen på Cologna kunne tolkes som et lykketall.

Det var før han fant ut at kroppen ikke spilte på lag under jaktstarten. Han tok raskt inn de 13 sekundene, men rett etterpå ble han fragått igjen. Da var det ikke gått mer enn rundt tre av de drøye 30 kilometerne.

– Jeg er ikke veldig skuffet, men det er selvsagt veldig surt. Jeg følte at dette kunne ha gått mye verre. Jeg klarte tross alt å redde meg inn til andreplass.

– Hva skjedde da du ble hektet av?

– Jeg kjente det tidlig etter at jeg fikk kontakt at kroppen ikke ville være med. At jeg gikk over i padling en stund, var det siste lille håpet.

Hentet igjen

Northug ble ganske raskt tatt igjen av Alexander Legkov og tre andre utøvere. Da handlet alt bare om å overleve, sa Northug.

– Kjedelig. Det var så vidt at jeg ikke måtte slippe flere ganger, sa Northug.

Les også: Tre på rad for Bjørgen

Pappa John Northug antydet overfor NRK at sønnen var sår i halsen, men det avviste hovedpersonen selv og landslagstrenere.

– Jeg er ikke syk. Det var kroppen som ikke ville være med. Jeg kjente at jeg var sliten etter onsdagens sprint og trodde at jeg hadde gjort alt riktig etterpå, men kroppen ville ikke være med i dag.

Prøver

En liten time etter tumultene ved målgang var Northug ute på ski igjen. Restitusjonen fram mot de to neste etappene i Val di Fiemme startet umiddelbart.

– Nå handler det om å hvile ut, restituere seg og spise godt og riktig. Fredag er det hviledag i Touren.

– Det blir veldig tøft i Val di Fiemme, og jeg må konsentrere meg om hvert sekund for å ta 2.-plassen i sammendraget. Det er ikke greit å vite hvordan kroppen er lørdag, men jeg må i hvert fall tenkte på å angripe allerede fra runde to, sa Northug om 20-kilometeren som venter.

At bonussekundene i Val di Fiemme hentes på toppen av bakken og ikke på flaten som tidligere, taler heller ikke til Northugs fordel.

– Hva er din oppfatning av Cologna for tiden?

– Han er utrolig sterk, er god på alt og går veldig godt teknisk på ski.Det meste tyder på at Cologna avgjorde Touren til sin fordel torsdag ettermiddag. Sveitseren går mot sin tredje sammenlagtseier.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært