IKEA tilbakekaller sikkerhetsbelte til barnestol

KAN VÆRE FARLIG: Barnestolen Antilop fra IKEA. Foto: IKEA
KAN VÆRE FARLIG: Barnestolen Antilop fra IKEA. Foto: IKEA

Etter åtte rapporter om at sikkerhetsbeltet på barnestolen Antilop kan åpne seg, ber IKEA folk som har kjøpt stolen om å kontakte møbelvarehuset for å få et nytt belte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når sikkerhetsbeltet uventet åpner seg, kan barnet som sitter i stolen risikere å falle ut. I tre av de åtte av tilfellene som er rapportert inn til IKEA har barnet falt ned fra stolen og pådratt seg mindre personskader.

Feilen finnes kun på barnestolen Antilop med leverandørnummer 17389 og produksjonsdato 0607– 0911. Leverandørnummeret og produksjonsdatoen er støpt inn under stolsetet og IKEA ber nå kunder som har kjøpt stolen om å kontrollsjekke disse sifrene.

Ikea skriver på sine nettsider:

Vi ber om at kunder som har en ANTILOP barnestol, kontrollerer leverandørnummeret og produksjonsdatoen. Hvis leverandørnummeret er 17389 og produksjonsdatoen er mellom juli 2006 og november 2009, bes kundene om å besøke IKEA eller ringe IKEAs kundeservice på 815 44 000 for å få et nytt, kostnadsfritt sikkerhetsbelte til barnestolen.

Ingen andre barnestoler er berørt.

Her finner du levrandørnummer og produksjonsdato:


Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært