Kvinne døde etter knivstikking i Namsos

DØDE ETTER KNIVSTIKKING: En kvinne i 30-årene døde etter å ha blitt stukket med kniv ved Namsos bo- og servicesenter onsdag formiddag. Foto: Bjørn Tore Ness / Namdalsavisa / Scanpix
DØDE ETTER KNIVSTIKKING: En kvinne i 30-årene døde etter å ha blitt stukket med kniv ved Namsos bo- og servicesenter onsdag formiddag. Foto: Bjørn Tore Ness / Namdalsavisa / Scanpix

Kvinnen som ble knivstukket ved Namsos bo- og servicesenter onsdag, døde på sykehus. Ingen er pågrepet i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hun døde tidlig i natt, og nå etterforsker vi saken som forsettelig drap, forteller lensmann Stein Erik Granli i Namsos til NRK.

Kvinnen fikk alvorlige skader etter å ha blitt knivstukket på Namsos bo- og servicesenter onsdag formiddag.

Knivofferet, som selv var beboer ved senteret, ble først sendt videre med ambulanse til sykehuset i Namsos, der hun ble operert og behandlet for skadene.

Rundt klokken 13.30 ble kvinnen fraktet videre til St. Olavs hospital i Trondheim med helikopter som følge av tilstanden.

Politiet jakter fortsatt en ukjent gjerningsmann etter knivangrepet.

Kripos kommer torsdag

Nord-Trøndelag politidistrikt har bedt om bistand fra Kripos i etterforskningen, og Kripos-tjenestemennene ankommer Namsos torsdag formiddag. Samtidig gjør det lokale politiet undersøkelser på stedet.

– Vi etterforsker dette med full tyngde, men jeg kan ikke gå inn på detaljer i etterforskningen, sier lensmannen.

En kvinnelig beboer ved senteret ble brakt inn til avhør kort tid etter knivstikkingen, men hun ble senere løslatt. Namsos-lensmann Stein Erik Granli opplyser til NRK at kvinnen fortsatt har status som siktet.

– Etter samtale med vedkommende og andre opplysninger i saken anses hun ikke å være den gjerningspersonen som står bak knivstikkingen, sa politiadvokat Jørgen Aunet.

Kvinnen ble pågrepet basert på opplysninger som kom fram på åstedet, men politiet var tidlig åpne om at de ikke var sikre på om hun var den de lette etter.

Det er funnet en kniv på stedet, og politiet antar at kvinnen er stukket med denne.

Lensmann Stein Erik Granli opplyser til NRK at de tekniske undersøkelsene på åstedet fortsetter torsdag.

72 leiligheter

Namsos bo- og servicesenter er et relativt stort boligtilbud til personer med spesielle behov i Namsos kommune, og det har totalt 72 leiligheter. I delen der knivstikkingen skjedde, bor det 23 personer som alle trenger døgnkontinuerlig tilsyn, opplyste helse- og omsorgssjef Morten Sommer i Namsos kommune til NTB onsdag.

– Det er to bofellesskap i denne delen. I det ene bor det sju personer med psykiske lidelser, og det var her hendelsen skjedde, sa Sommer. De øvrige 16 beboerne er utviklingshemmede.

I den andre delen av senteret bor det eldre personer som av ulike årsaker trenger tilrettelegging.

Kritikk for evakuering

Bo- og servicesenteret ble evakuert etter knivstikkingen. Organisasjonen Mental Helse kritiserer politiet for gjennomføringen, melder NRK.

– Dette er hjemmet deres, og alle kan tenke seg den frustrasjonen de opplever når politiets innsatsstyrke med hjelm, visir, skjold og hunder kommer stormende inn, sier leder Ole Jørgen Dekkerhus i Mental Helse Namsos.

Lensmann Granli ønsker ikke å kommentere kritikken utover at avgjørelsen om evakuering utover at vurderingen ble gjort der og da og var begrunnet i situasjonen som utspilte seg. 24 personer er innlosjert andre steder mens drapsetterforskningen pågår, ifølge NRK.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært