Politiet vurderer å DNA-teste menn i Os

UNDERSØKTE ÅSTED: Politiet har satt inn store ressurser for å etterforske drapet på 98 år gamle Hilda Feste i omsorgsboligen på Oshaugen i Os kommune i Hordaland. Drapsstedet ble tirsdag undersøkt med bistand fra Kripos. Foto: Scanpix
UNDERSØKTE ÅSTED: Politiet har satt inn store ressurser for å etterforske drapet på 98 år gamle Hilda Feste i omsorgsboligen på Oshaugen i Os kommune i Hordaland. Drapsstedet ble tirsdag undersøkt med bistand fra Kripos. Foto: Scanpix

I jakten på mannen som drepte 98 år gamle Hilda Feste i Os søndag kveld, vurderer politiet nå å DNA-teste menn som var i Os sentrum drapskvelden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er et av virkemidlene vi kan benytte oss av, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim til NRK.

Gjerningsmannen er blitt beskrevet som en lyshudet mann i 30-40-årene. Politiet kan skaffe utskrifter av mobiltrafikken i Os sentrum og på grunnlag av dette plukke ut menn i den aktuelle aldersgruppen som var i området søndag kveld.

Les også: Politiet jakter på seksualforbryter etter drap i Os

Onarheim sier at DNA-testing vil være gjenstand for fortløpende vurdering i tiden framover.

– Det kan fortsatt komme et gjennombrudd i saken, og da vil det jo ikke bli nødvendig, sier Onarheim.

Han tror menn i Os vil være positive til DNA-testing og viser til at testing krever samtykke fra mennene før politiet kan sette i gang.

Les også: Dropper drapssiktelsen mot 42-åring

Men Datatilsynets informasjonsdirektør Ove Skåra mener at frivillighet av denne typen ikke er reell. Til Aftenposten.no sier han at politiet og Justisdepartementet må avklare hva slags hjemmel man har for masseinnsamling av DNA basert på lokasjonsdata fra mobiltelefoner.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden