Bardal fornøyd tross ny østerriksk dobbeltseier

Anders Bardal endte på fjerdeplass i onsdagens renn i Bergiselbakken. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix.
Anders Bardal endte på fjerdeplass i onsdagens renn i Bergiselbakken. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix.

Anders Bardal havnet på den hederlige, men akk så kjedelige fjerdeplassen i det tredje rennet i den tysk-østerrikske hoppuken, som fortsatt domineres av Østerrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Alltid litt kjedelig når det er såpass kort opp til 2.-plassen. Jeg var veldig, veldig nær, men velger å være fornøyd med dagen tross alt. Jeg gjorde egentlig to gode hopp, men ble kanskje litt for sein i det siste hoppet, sa Anders Bardal til NTB.

Andreas Kofler vant hoppukerennet vant foran landsmannen Gregor Schlierenzauer. Med seieren ødela Kofler lagkameratens muligheter til å ta hjem en seiersbonus på ca. 6,3 millioner kroner for seier i alle fire rennene i 60-årsjubileumsutgaven.

Tredje gang på rad

Så langt er det blitt østerriksk dobbel tre ganger i vinterens tysk-østerrikske hoppuke. Schlierenzauer seiret i de to foregående rennene i Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen.

Begge ganger endte Kofler på annenplass. I det første rennet sørget Thomas Morgenstern for trippel Østerrike.

Kamil Stoch ledet etter duellene i første omgang onsdag, men ujevne vindforhold ødela for polakken i finalen. Han endte på niendeplass.

Anders Bardal ble igjen beste nordmann. Fjerdeplass onsdag er den sterkeste norske plasseringen i vinterens hoppuke.

Han lå på delt fjerdeplass etter første omgang. Bardal klatret til fjerdeplass også sammenlagt, og han har seierspallen innen rekkevidde. 10,8 poeng skiller opp til treer Morgenstern.

Bardal måtte vente en stund på at vindforholdene skulle roe seg. Det er en situasjon han tidligere har hatt dårlig erfaring med. Denne gang klarte han å mestre å bli tatt tilbake fra bommen.

– Jeg må ta meg med det positive og viste vel at jeg taklet presset, sa 28-åringen.

God erfaring med Bischofshofen

Selv om pallplassering sammenlagt er fullt mulig, velger trønderen ikke å tenke på den kampen før fredagens siste hoppukerenn.

– Jeg tar ett renn av gangen og gleder meg til Bischofshofen. Det er bakken der jeg egentlig liker meg best og som jeg har best erfaringer med, sa Bardal til NTB.

Bakken i Bischofshofen har alltid vært en «norsk» bakke. Det er der nordmennene har hentet hjem flest seirer, tolv i tallet.

I fjor vant Tom Hilde. Bardal endte på annenplass i Bischofshofen for fire år siden.

Gregor Schlierenzauer er i førersetet og har sammenlagtledelsen med 17 poeng til gode på Kofler.

Rune Velta klatret fra 26.- til 13.-plass i onsdagens renn. Kenneth Gangnes endte på 26.-plass, mens Vegard Haukø Sklett, Bjørn Einar Romøren, Atle Pedersen Rønsen og Johan Remen Evensen ble tilskuere til finaleomgangen etter å ha blitt slått ut i sine dueller.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden