Mindre moro på kinesisk fjernsyn

Folk ser på TV i en landsby i Guangdong-provinsen sør i Kina. Regjeringen i Beijing har gitt ordre om at landets satellittsendere skal skjære drastisk ned på omfanget av sine underholdningsprogrammer, og tallet på slike programmer ble fra årsskiftet redusert fra 128 til 38 per uke, ble det opplyst onsdag. President Hu Jintao har advart kineserne mot påvirkning fra vestlig kultur. Foto: REUTERS / David Gray / SCANPIX.
Folk ser på TV i en landsby i Guangdong-provinsen sør i Kina. Regjeringen i Beijing har gitt ordre om at landets satellittsendere skal skjære drastisk ned på omfanget av sine underholdningsprogrammer, og tallet på slike programmer ble fra årsskiftet redusert fra 128 til 38 per uke, ble det opplyst onsdag. President Hu Jintao har advart kineserne mot påvirkning fra vestlig kultur. Foto: REUTERS / David Gray / SCANPIX.

Lederne i Beijing er tydeligvis redde for at kineserne skal more seg til døde. I alle fall har kinesisk satellittfjernsyn redusert omfanget av sine underholdningsprogrammer med to tredeler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kuttene kommer etter at den statlige administrasjonen for radio, film og fjernsyns ordre om mindre moro trådte i kraft ved årsskiftet. Mens kineserne tidligere hadde 128 underholdningsprogrammer å velge mellom hver uke, er tallet nå nede i 38, melder BBC.

– Kinas 34 satellittsendere får nå bare sende to underholdningsprogrammer hver uke. Den daglige dosen begrenses til halvannen time i tidsrommet mellom klokken 19.30 og 22.00, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider onsdag.

Kinas president Hu Jintao advarte tidligere denne uken sine landsmenn mot å la seg påvirke av vestlig kultur.

– Fiendtlige internasjonale makter styrker sin innsats for å vestliggjøre og splitte oss, skrev Hu i en kronikk i kommunistpartiets tidsskrift Quishi.

Kina har flere fjernsynsseere enn noe annet land, og anslagsvis 95 prosent av landets 1,3 milliarder innbyggere har tilgang til TV.

Det siste tiåret har regjeringen i Beijing gradvis gitt fjernsynsstasjonene større frihet til selv å bestemme sitt programinnhold.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært