Breivik avviser krav om nye sakkyndige

NEI TIL NY VURDERING: Vibeke Hein Bæra og Geir Lippestad, forsvarerne til terrorsiktede Anders Behring Breivik ankommer Norge etter besøk i USA i desember. Foto: Scanpix
NEI TIL NY VURDERING: Vibeke Hein Bæra og Geir Lippestad, forsvarerne til terrorsiktede Anders Behring Breivik ankommer Norge etter besøk i USA i desember. Foto: Scanpix

Forsvarerne til Anders Behring Breivik avviser bistandsadvokatenes krav om ny sakkyndig vurdering for å avgjøre spørsmålet om tilregnelighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et brev til Oslo tingrett onsdag skriver Vibeke Hein Bæra at Breivik ikke er villig til å underkaste seg en ny rettspsykiatrisk vurdering, heller ikke en begrenset undersøkelse.

Advokat Bæra avviser også ønsket fra bistandsadvokat John Arild Aasen om at Breivik skal legges inn på psykiatrisk sykehus for en omfattende vurdering.

Les også: Ny vurdering: Breivik er ikke schizofren

– Etter hva vi har forstått har fengselet fremmet forespørsel til behandlende sykehus om behovet for innleggelse. Ansvarlig sykehus har ikke funnet grunnlag for dette. Det er opplyst fra siktede selv at han har det bra og han ikke føler behov for noe behandling, skriver Bæra til tingretten.

Fengselsdirektør Knut Bjarkeid bekrefter forsvarernes opplysninger. Etter at han som leder ved Ila fengsel 1. desember sendte en bekymringsmelding til helsevesenet, har de som har behandlet Breivik i fengselet konkludert med at det ikke er nødvendig å flytte 32-åringen over til et sykehus for behandling.

Se også: Sparket før han skjøt igjen

– Jeg kjenner ikke til hvilken diagnose behandlende lege har kommet fram til, men jeg har ikke mottatt noen melding om at Breivik bør innlegges på sykehus, sier Bjarkeid til NTB.

Ettersom det ikke er lov å holde psykotiske personer ubehandlet i fengsel, betyr uttalelsen i klartekst at fengselslegen og det faste psykiatriteamet i Ila fengsel mener at Anders Behring Breivik ikke er psykotisk og derfor ikke må behandles akutt på sykehus.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært