Hilde har ikke krav på sykepenger

FIKK JULING: Tom Hilde fikk brudd i en ryggvirvel og ble forslått etter fallet i Oberstdorf. Foto: Scanpix
FIKK JULING: Tom Hilde fikk brudd i en ryggvirvel og ble forslått etter fallet i Oberstdorf. Foto: Scanpix

Tom Hilde er ute for resten av sesongen, men har ikke krav på sykepenger fra Nav etter bruddet i ryggen. Niso vil innføre karriereavbruddsfond for flere idretter enn fotball, skriver Aftenposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hopperne har de siste årene brukt midlene på god trener og treningsopplegg, men når de skader seg har de ikke noe å leve av, annet enn oppsparte midler.

– Jeg har jobbet for at vi skal få et opplegg som sikret oss bedre, men siden lagkameratene ikke ville være med, ble det ikke noe av. Tidligere hadde vi treningsstipend, men det er borte. Dessuten var utstyrsavtalene bedre før. Da var vi sikret økonomisk, sier Bjørn Einar Romøren til Aftenposten.

Verdensrekordholder Johan Remen Evensen har knapt hatt inntekter denne sesongen som følge av formsvikten. Uten sponsorer hadde Molde-hopperen måttet gå ut i jobb.

Les også: Sesongen over for Hilde

– Det er heldigvis ikke så ofte at utøvere skader seg, men i alle idretter er forsikring et viktig tema. I fotball er de kommet lengst. Der er det et karriereavbruddsfond, et spleiselag mellom klubber og spillere. Niso ønsker å bygge opp en lignende ordning for alle våre medlemmer, i alle idretter, sier Niso-sjef Joachim Walltin til Aftenposten.

Les også: I overraskende fin form

Tom Hilde ødela ryggen etter et fall i det første hoppukerennet i Oberstdorf. Han har A-stipend fra Olympiatoppen på 150.000 kroner.

– Jeg får klare meg med de pengene jeg har hoppet inn tidligere, som Hilde.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært