Liverpool straffet hardt i Manchester

Sergio Agüero sender av gårde skuddet som går mellom beina på José Reina og gir Manchester City 1-0-ledelse mot Liverpool tirsdag kveld. (Foto: Phil Noble, Reuters/SCANPIX).
Sergio Agüero sender av gårde skuddet som går mellom beina på José Reina og gir Manchester City 1-0-ledelse mot Liverpool tirsdag kveld. (Foto: Phil Noble, Reuters/SCANPIX).

En keepertabbe, en svak cornermarkering og en klønete takling felte Liverpool da rødtrøyene måtte vende hjem fra Manchester med 0-3-tap for ligaleder City tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en reaksjonssvak José Reina som lot City ta ledelsen allerede etter ni minutter på eget gress. Sergio Agüero fyrte av fra distanse, og ballen duppet foran sisteskansen før den snek seg mellom beina på ham.

I banespillet var det jevnere enn resultatet tilsier, men i det 33. minutt ble Liverpool straffet igjen for en defensiv feil. Ingen hadde helt kontroll på Yaya Touré, som steg opp på en corner fra David Silva og stanget inn 2-0 via tverrliggeren.

Liverpools Dirk Kuyt fikk en brukbar mulighet like før pause, men Vincent Kompany ofret seg og fikk blokkert. Dermed gikk de røde i garderoben med en tilsynelatende umulig oppgave foran seg.

Et lite håp steg hos bortefansen da Gareth Barry fikk sitt annet gule kort og måtte forlate banen i det 72. minutt, men Martin Skrtel ødela håpet om poeng da han felte Touré i eget felt like etterpå.

Straffen satte James Milner knallhardt og utakbart i mål.

– Dette var stort for oss. Vi fortjente ikke å tape for Sunderland, men i dag var vi utrolig effektive. Det var en stor utfordring å spille to kamper på 48 timer, og dette var tre viktige poeng, sa City-kaptein Vincent Kompany.

Laget fører an i serien med sine 48 poeng. Tre bak følger byrival United, som kan utligne forspranget med seier over Newcastle onsdag.

Defoe berget Spurs

Tottenham stanget og stanget mot West Bromwich-målet da London-klubben skulle forsøke å holde tritt med Manchester-lagene på toppen av tabellen. Først etter 62 minutter løsnet det da Jermain Defoe, for anledningen med ny og omdiskutert hårsveis, fikk ballen i motstandernes 16-meter. Fra feilvendt posisjon fikk han rotert og overlistet Ben Foster med en iskald avslutning.

Flere mål ble det ikke, til tross for at WBA satte inn en farlig sluttspurt. Tottenham trygget 3.-plassen og jakter fortsatt Manchester-lagene med 42 poeng på 19 kamper. Det er seks poeng opp til City og tre til United.

– Vi skapte ikke så mange sjanser som vi pleier. All ære til West Bromwich som gjorde det vanskelig for oss, sa Tottenham-manager Harry Redknapp.

Storseier for Sunderland

Sunderland har vist bedre form under sin nye manager Martin O'Neill, og borte mot Wigan ble det nærmest en parademarsj for de rød- og hvitstripete. Målshowet startet da Craig Gardner blåste et frispark inn i krysset fra 25 meter like før pause.

Etter sidebytte økte James McClean til 2-0 etter at Ali Al-Habsi hadde gitt retur på hans første forsøk. Hugo Rodallega reduserte for vertene sju minutter senere, men flere ville på mållisten for gjestene.

I det 73. minutt gjorde Stéphane Sessegnon 3-1 på enkelt vis på pasning fra Nicklas Bendtner.

Deretter fastsatte David Vaughan resultatet til 4-1 med en flott avslutning 10 minutter før slutt.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært