98-åring drept av slag mot hodet

Politiet satte inn alle tilgjengelige mannskaper tirsdag for å etterforske drapet på 98 år gamle Hilda Feste i omsorgsboligen på Oshaugen i Os kommune i Hordaland. Drapsstedet ble undersøkt med bistand fra Kripos. Foto: Marit Hommedal / Scanpix.
Politiet satte inn alle tilgjengelige mannskaper tirsdag for å etterforske drapet på 98 år gamle Hilda Feste i omsorgsboligen på Oshaugen i Os kommune i Hordaland. Drapsstedet ble undersøkt med bistand fra Kripos. Foto: Marit Hommedal / Scanpix.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at 98 år gamle Hilda Feste som ble drept i Os søndag kveld, er påført massiv vold mot hodet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den foreløpige rapporten ble klar tirsdag ettermiddag

– Etterforskningsledelsen har fått en muntlig gjennomgang av den foreløpige obduksjonsrapporten Den endelige rapporten vil foreligge på et senere tidspunkt, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt.

Han leder etterforskningen av drapet. En mann som var mistenkt, ble tirsdag sjekket ut av saken.

– Ingen grunn til engstelse

Innbyggerne i Os i Hordaland bør ikke føle utrygghet selv om drapet på 98 åringen ikke er oppklart, mener politiet.

Les også: Dropper drapssiktelsen mot 42-åring

– Vi har forståelse for at folk er engstelige. Men i det daglige tror jeg ikke det er noen spesiell grunn til engstelse, sier politiadvokat Onarheim.

– Alle tilgjengelige mannskaper er satt inn i etterforskningen. Vi etterforsker bredt og har også fått bistand fra Kripos, opplyser Onarheim.

Styrker bemanning

Kommunen opplyser at bemanningen ved Oshaugen der kvinnen ble drept søndag kveld, er styrket for at beboerne skal føle seg trygge.

Tirsdag ettermiddag pågikk fortsatt åstedsundersøkelsen for fullt i omsorgsboligen på Oshaugen der kvinnen bodde.

Både mandag og tirsdag gjennomførte politiet en rekke avhør av vitner, både beboere på Oshaugen og folk i vid omkrets. Politiet er også opptatt av å få inn opplysninger fra folk som har sett noe som kan ha sammenheng med drapet.

Frafalt siktelse

Politiet har frafalt siktelsen mot den 42 år gamle mannen som sent søndag kveld ble pågrepet og siktet for drapet.

– Det er klart at jeg måtte bli løslatt. Jeg har jo ikke gjort noe galt, sier 42-åringen til Bergens Tidendes nettutgave.

Les også: Mann pågrepet og siktet for drap i Os

Flere uavhengige vitner har gitt 42-åringen alibi for drapstidspunktet.

En av dem er 42-åringens mor. Hun har forklart i avhør at sønnen var hos henne på drapstidspunktet. 42-åringen er folkeregistrert på samme adresse som moren, i et bolighus som ligger bare noen hundre meter fra huset der Hilda Feste bodde.

Politiet rykket ut til boligen deres i Os søndag kveld etter å ha fått melding om husbråk, og pågrep 42-åringen. Ifølge flere familiemedlemmer havnet 42-åringen i pengekrangel med sin yngre bror. Etter hvert utartet kranglingen til et basketak.

Omsorgsbolig

Det var hjemmesykepleien i Os som varslet politiet om den døde kvinnen søndag kveld klokka 21.37. Hjemmesykepleieren rykket ut etter at 98-åringen selv hadde utløst trygghetsalarmen sin.

Hjemmesykepleieren har forklart at hun så en mann inne i leiligheten til 98-åringen da hun ankom boligområdet Oshaugen. Mannen anslo hun til å være i 30-40-årsalderen.

Politiet har foreløpig bare en svært vag beskrivelse av den antatte drapsmannen. Gjennom etterforskningen og avhørene håper politiadvokat Onarheim at de skal komme nærmere løsningen, og han har godt håp om et gjennombrudd.

Ordfører Terje Søviknes i Os sier at kommunens viktigste oppgave nå er å ta vare på de øvrige beboerne på Oshaugen, avdødes pårørende og de ansatte.

– Grufull handling

– Vi gjør så godt vi kan for å skape trygghet blant beboerne på Oshaugen. Vi har økt bemanningen både for å bistå dem som blir avhørt av politiet og for å skape trygghet, sier ordføreren.

– Det er vanskelig å forestille seg at noe slikt har kunnet skje i Os. Det er jo en grufull handling. Det vi kan gjøre er å forholde oss rolig og stole på at politiet setter inn nødvendige ressurser slik at vi kan få en rask oppklaring av saken, sier Søviknes.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært