Politimann etterforskes etter YouTube-avsløring

Spesialenheten for politisaker igangsatte etterforskning etter at video fra en mulig politivoldepisode i Nannestad ble lagt ut på nett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Videoen (se over) later til å vise en politimann som tråkker på en arrestant under en pågripelse. Videoen skal være filmet ved Fagerli ventemottak i Nannestad i 2009.

ABC Nyheter omtalte videoen i begynnelsen av desember.


- Vi er i etterforskningsfasen, har gjennomført noen avhør og regner med å avrunde etterforskningen i løpet av måneden. Personen på filmen er identifisert, og noen av de impliserte er avhørt, sier etterforskingsleder ved spesialenheten region øst Liv Marit Sylliåsen til ABC Nyheter.

Sylliåsen ønsker tirsdag ikke å kommentere hva som har kommet frem under etterforskningen.

- Så vidt jeg vet er ikke den aktuelle politimannen tatt ut av tjeneste, men det tilligger ikke oss å avgjøre, sier hun.

Sylliåsen ønsker ikke å kommentere hvilket distrikt mannen tilhørte da episoden fant sted eller hvilken stilling vedkommende har i dag.

- Vi er i en etterforskningsfase, og det vi søker å bringe klarhet i er hva som faktisk har skjedd og omstendighetene knyttet til den aktuelle situasjonen. Det er for tidlig å konkludere om eventuelle sanksjoner.

Episoden fant sted 29. mai 2009, opplyser Sylliåsen.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært