Klart for tre norske hoppukedueller

Anders Bardal ble best av nordmennene i tirsdagens kvalifisering til det tredje hoppukerennet. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix.
Anders Bardal ble best av nordmennene i tirsdagens kvalifisering til det tredje hoppukerennet. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix.

Samtlige sju norske hoppere kvalifiserte seg til det tredje rennet i den tysk-østerrikske hoppuken. Seks av dem skal ut i dueller mot hverandre onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Bardal var best av de norske i tirsdagens kvalifisering, der han delte fjerdeplassen med dobbeltvinner Gregor Schlierenzauer fra Østerrike. Best var polske Kamil Stoch foran tyskerne Maximilian Mechler og Severin Freund.

– Jeg gjorde to greie skihopp (trening og kvalifisering), men mistet kanskje litt tråkk i det siste. Jeg bør helt klart være med i toppen om alt fungerer som i treningshoppet (129 meter), sa Bardal til NTB.

Rune Velta var sjuendemann, Bjørn Einar Romøren nummer 23, Kenneth Gangnes på delt 26., Vegard Sklett nummer 34, Atle Pedersen Rønsen nummer 44 og Johan Remen Evensen nummer 46 av de 50 som får hoppe i Innsbruck onsdag.

– Velta imponerer og har tatt store steg, men fikk dårlige forhold i kvalifiseringen. Gangnes er kommet inn i dette sirkuset og gjør jobben med å kvalifisere seg. Også Romøren er i positiv utvikling, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Uheldig nok blir tre av duellene helnorske: Gangnes mot Romøren, Rønsen mot Velta og Evensen mot Bardal.

Sklett møter finnen Anssi Koivuranta.

Nordmennene har sviktet i hoppuken hittil med sjetteplass til Anders Bardal som beste resultat hittil i to renn. Tom Hilde er sendt hjem etter fallet i første renn.

Uka avsluttes med rennet i Bischofshofen fredag.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden