Northug mistet ledertrøyen

MISTET LEDERTRØYEN: Den røde ledertrøyen i Tour de Ski tilhører ikke lenger Petter Northug etter svikt på fjerde etappe tirsdag. Foto: Ap
MISTET LEDERTRØYEN: Den røde ledertrøyen i Tour de Ski tilhører ikke lenger Petter Northug etter svikt på fjerde etappe tirsdag. Foto: Ap

Petter Northug mistet ledertrøyen i Tour de Ski tirsdag til sveitsiske Dario Cologna etter 12.-plass på 5-kilometeren i klassisk stil på fjerde etappe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

12.-plass på 5-kilometeren i klassisk stil var en nedtur for den norske skikongen etter to enkeltseirer tidligere i etapperennet.

Petter Northug er 15,7 sekunder bak Cologna sammenlagt. Legkov tok innpå og er treer, 39 sekunder bak sveitseren.

– Jeg tapte jevnt over hele veien. Når jeg ikke har den beste dagen, klarer jeg ikke å jage over toppen. Det var kun min egen feil og ikke skiene som var problemet. Jeg gikk dårlig på ski og øste krefter ut i lufta framfor ned mot underlaget. Jeg så ut som en mosjonist på trening mot merket i Birken, sa en skuffet Petter Northug til NRK.

Trønderen mener onsdagens sprint blir mer avgjørende enn spådd på forhånd. Der må Northug sikre minst finaleplass for å ha seierssjanse ved ukeslutt.

Eldar Rønning endte på annenplass på etappen, 1,7 sekund bak russiske Alexander Legkov.

– Jeg åpnet i hardeste laget og husket ikke på at det kom en motbakke helt mot slutten også. Jeg tapte mye der, sa Eldar Rønning til NRK.

Resultatet er uansett en opptur etter 57.-, 23.- og 26.-plass på de tidligere etappene. Rønning har vunnet to etapper tidligere år i Tour de Ski; en i 2007 og en i 2010.Tour de Ski fortsetter med sprint i fri teknikk onsdag. Deretter følger jaktstart over 35 kilometer i fri teknikk torsdag. Lørdag er det 20 kilometer i klassisk stil, mens avslutningen søndag går over 9 kilometer jaktstart i fri teknikk i Val di Fiemme.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært