Hevder Farouks far ikke vil ta sønnens parti

UOPPKLART: Minnemarkering i London i forbindelse med det uoppklarte drapet på Martine Vik Magnussens i London i 2008. På bildet hennes far Odd Petter Magnussen (t.v.) og sjømannsprest Torbjørn Holt utenfor døra i Great Portland Street hvor hun ble funnet. Foto: Åsa Westerlund / SCANPIX
UOPPKLART: Minnemarkering i London i forbindelse med det uoppklarte drapet på Martine Vik Magnussens i London i 2008. På bildet hennes far Odd Petter Magnussen (t.v.) og sjømannsprest Torbjørn Holt utenfor døra i Great Portland Street hvor hun ble funnet. Foto: Åsa Westerlund / SCANPIX

Shaher Abdulhak sier han ikke vil ta parti for sønnen som er siktet for drapet på den norske studenten Martine Vik Magnussen i London i 2008

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Shaher Abdulhak sier i en samtale med Hakim Almasmari, nyhetsredaktør i den jemenittiske avisa Yemen Post, at han synes drapet er trist og uttrykker et ønske om å være til støtte for Magnussens familie. Almasmari forteller til Nettavisen at Shaher Abdulhak har høye tanker og stor respekt for Magnussens far Odd Petter.

– Selv om sønnen hans, Farouk Abdulhak, er hovedmistenkt, så har ikke Shaher juridisk ansvar for sin sønn etter fylte 21 år, ifølge jemenittisk lov. Han ønsker at rettssaken skal finne sted så raskt som mulig, men ettersom Jemen ikke har en utleveringsavtale med Storbritannia, så vil ikke den jemenittiske regjeringen utlevere Farouk, sier Almasmari til Nettavisen.

Les også: Farouk Abdulhak kan bli utlevert

Ifølge Almasmari innebærer Shahers synspunkter også at han vil støtte Magnussen-familien dersom sønnen blir funnet skyldig i en jemenittisk domstol. Farouks far vil ikke ta parti med noen som har vært involvert i en forbrytelse, selv om det er hans sønn.

Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London vinteren 2008. Farouk Abdulhak ble raskt mistenkt og er siktet for drapet. Han rømte imidlertid landet og har aldri vært inne til avhør hos britisk politi. Det har vært antydet at faren har skjult sønnen i Jemen, men det avviser Shaher.

– Han avviser at han på noen som helst måte er involvert i å støtte sønnen sin, sier Almasmari. Han forteller at Shaher Farouk sier han ikke har gitt sin sønn noe luksusliv i hjemlandet.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært