Verdensstjerner til Copa del Sol

STJERNER: Aalesund og Tromsø må hamle opp med stjernene Samuel Eto`o og Roberto Carlos i årets Copa del Sol. Foto: Ap og Wikimedia Commons.
STJERNER: Aalesund og Tromsø må hamle opp med stjernene Samuel Eto`o og Roberto Carlos i årets Copa del Sol. Foto: Ap og Wikimedia Commons.

Norske topplag møter russiske Anzji med Samuel Eto'o og Roberto Carlos på laget

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Turneringen spilles i Benidorm og La Manga og de norske lagene får tøff motstand. Aalesund og Tromsø har havnet i samme gruppe og skal ut mot de ukrainske mesterne fra 2011, Sjakthar Donetsk. I tillegg venter hardtsatsende, russiske Anzji. Klubben har for de fleste en relativt ukjent spillerstall, men to av lagets spillere er å regne for superstjerner på fotballhimmelen - kameruneren Samuel Eto'o og brasilianeren Roberto Carlos.

Samuel Eto'o skal være en av verdens beste betalte fotballspillere og skal ifølge ulike kilder ha en årslønn på svimlende 160 millioner kroner. Den kamerunske spissen har tidligere spilt for storklubber som Real Madrid, Barcelona og Inter.

Carlos på sin side var lenge ranket som verdens kanskje beste venstreback og står oppført med 125 landskamper for Brasil.

– Copa del Sol-turneringen fortsetter å tiltrekke seg attraktive lag, og i årets turnering skal det bli interessant å følge med på FC Anzhi fra Russland og Dalian Aerbin FC fra Kina, som er vårt første bekjentskap i turneringens historie med et lag fra den øverste divisjonen i Kina, sier prosjektleder Magnus Malmros hos IEC in Sports i en pressemelding tirsdag.

Også de danske mesterne FC København og svenske Kalmar FF venter TIL og AaFK. Kalmar FF ble nummer åtte i Allsvenskan sist sesong. Molde og RBK skal spille sine kamper i Benidorm. 12 lag fra sju nasjoner deltar når turneringen avvikles for tredje gang. Copa del Sol innledes 28. januar. Gruppevinner spiller finale 7. februar.

– Vi har mottatt gode tilbakemeldinger fra lagene i årets turnering som er godt fornøyd med motstanden og kampoppsettet, sier Jo Bergsvand, turneringsleder for Copa del Sol i Norsk Toppfotball.

For Molde og Rosenborg venter noe lettere motstand, men det er høy kvalitet på blant annet Spartak Moskva. Laget ligger på fjerdeplass i den russiske førstedivisjonen. IFK ble nummer sju i Sverige sist sesong, mens Olimpija er på tredjeplass i den slovenske eliteserien. Dalian Aerbin er en spennende klubb fra kinesisk fotball. Klubben rykket sist sesong opp til den kinesiske superligaen.

18 av turneringens 19 kamper blir fjernsynsoverført.

Les flere nyheter

Personvernpolicy