Moren gir sønnen alibi for drapstidspunktet

FUNNET DØD: Hilda Feste (98) ble funnet død i dette huset i Os i Hordaland søndag kveld. Foto: Scanpix
FUNNET DØD: Hilda Feste (98) ble funnet død i dette huset i Os i Hordaland søndag kveld. Foto: Scanpix

Moren til 42-åringen som er siktet for drapet på 98 år gamle Hilda Feste i Os, gir sønnen alibi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var hjemmesykepleien i Os som varslet politiet om den døde kvinnen søndag kveld klokka 21.37. Politiet har vært svært interessert i å få inn observasjoner fra stedet i tidsrommet før og etter.

Den 42 år gamle mannen benekter at han har noe med drapet å gjøre, og moren har ifølge Bergens Tidende forklart i avhør at sønnen var hos henne på drapstidspunktet.

– Han kom til meg klokken 20.45 og var her til rundt klokken 23. Da ble han hentet av politiet, sier hun til avisa.

42-åringen er folkeregistrert på samme adresse som moren, i et bolighus som ligger bare noen hundre meter fra huset der Hilda Feste bodde.

Basketak

Politiet bekrefter at de rykket ut til en bolig i Os søndag kveld etter å ha fått melding om husbråk, og at en mann ble pågrepet her. Ifølge flere familiemedlemmer havnet 42-åringen i pengekrangel med sin yngre bror, som kom til stedet klokka 21.30. Etter hvert utartet kranglingen til et basketak.

Mandag formiddag oppsøkte den drapssiktedes mor Bergen sør politistasjon i Fana sammen med 42-åringens yngre bror for å forklare seg om hendelsene kvelden før. Ifølge moren forklarte både hun og sønnen seg likt om hendelsene.

Les også: Mann pågrepet og siktet for drap i Os

Politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt opplyste mandag at politiet er usikre på om 42-åringen har noe med drapssaken å gjøre, og at den drapssiktede ble pågrepet i forbindelse med en annen sak som gjaldt husbråk.

42-åringen oppdaterte sin egen Facebook-profil kun få timer etter drapet. I oppdateringen beskrev den drapssiktede mannen hvordan han skal ha fått juling av sin egen bror, ifølge Bergens Tidende. Han la også ut et bilde av seg selv der han fremstår som blodig og forslått.

Usikker

Hjemmehjelpen som varslet politiet om drapet, har forklart at hun så en mann inne i leiligheten til 98-åringen da hun ankom boligområdet i Oshaugen. Mannen anslo hun til å være i 30-40-årsalderen. Det var avdøde som selv hadde utløst trygghetsalarmen.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim opplyste mandag at 42-åringen er godt kjent for politiet i forbindelse med rus og aggressivitet.

– Det var opptredenen til mannen som førte til at han ble tatt med inn og siktet. Men fortsatt er dette et drap med ukjent hendelsesforløp. Den drepte ble funnet med hodeskader, så det er ikke tvil om at det er et drap, fastslo Onarheim.

Han opplyser til VG at beskrivelsen av gjerningsmannen er «for lite konkret» og understreker at politiet etterforsker bredt, og at siktelsen mot 42-åringen kan være usikker.

– Vi kan stå overfor en ukjent gjerningsmann som har rammet helt tilfeldig, sier han.

Nekter kjennskap

Ifølge Bergensavisen er 42-åringen straffedømt ti ganger tidligere, men ikke for alvorlige voldsforbrytelser. Hans forsvarer, advokat Carl-Christian Grythe Hoff, opplyser at mannen på det sterkeste avviser at han tok livet av 98-åringen.

– Han benekter ethvert kjennskap til denne saken, og føler seg trygg på at etterforskningen vil føre til at han blir renvasket, sier Hoff til Bergens Tidende.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært