Tyrkia vil betale erstatning til kurdiske ofre

MANGE DREPT: 35 kurdiske menn, de fleste av dem under 20 år gamle, ble drept i et tyrkisk flyangrep ved grensa mot Irak i forrige uke. Foto: Reuters
MANGE DREPT: 35 kurdiske menn, de fleste av dem under 20 år gamle, ble drept i et tyrkisk flyangrep ved grensa mot Irak i forrige uke. Foto: Reuters

Tyrkia vil betale erstatning til de etterlatte, men kommer ikke til å beklage bombingen som kostet 35 sivile kurdere livet i forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Erstatningen vil bli utbetalt i løpet av et par dager, sier visestatsminister Bulent Arinc.

Noen offisielle beklagelse etter flyangrepet som kostet 35 kurdiske smuglere livet, de fleste av dem under 20 år, vil derimot ikke komme.

Arinc fastholder at de kurdiske ungdommene ikke ble drept med overlegg, men opplyser at det er innledet gransking for å fastslå om noen handlet uaktsomt i forbindelse med angrepet.

– Det kan utelukket at hendelsen skjedde med overlegg, sier han.

Ifølge Tyrkias militære ledelse oppdaget ubemannede spionfly onsdag i forrige uke en gruppe menn som i ly av mørket beveget seg mot grensa til Irak.

Området er et kjent tilholdssted for kurdiske opprørere, og det ble derfor beordret et flyangrep mot mennene.

Les også: Erdogan beklager sivile tap etter tyrkisk flyangrep

Ifølge det prokurdiske Fred og demokratipartiet (BDP) i Tyrkia, var de 35 som ble drept i flyangrepet landsbyboere som smuglet sukker og bensin over grensa på muldyr.

– De drepte var sivile, men vi må huske at hæren gjennomfører operasjoner over grensa i dette området. Denne regionen er et sted med intens terroristaktivitet, sier Arinc.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært