Zamora straffet Arsenal på overtid

Steve Sidwell scoret Fulhams første mål da klubben snudde og slo Arsenal 2-1 i engelsk eliteserie mandag. (Foto: Stefan Wermuth, Reuters / Scanpix).

Arsenal kastet bort sjansen til å ta del i tetstriden i engelsk eliteserie da det ble 1-2-tap på overtid i derbyet mot Fulham mandag. Bobby Zamora ble matchvinner.

Med Brede Hangeland og John Arne Riise på laget, slo Fulham fortjent tilbake og snudde 0-1 til 2-1-seier på Craven Cottage. Engelske Zamora ble den store helten da han dundret inn en ball som dalte ned på foten hans bak forfjamsede Arsenal-spillere.

Arsène Wenger var en sint mann etter kampen. Franskmannen var misfornøyd med både eget lags sjansesløseri og dommeren.

– Vi ga bort altfor mange sjanser og hadde noen dårlige avgjørelser fra dommeren imot oss. Disse to faktorene ble utslagsgivende, sa Arsenal-manageren.

Koscielny-mål

Det var likevel bortelaget som åpnet London-derbyet best. Arsenal rullet opp sjanse etter sjanse den første halvtimen, og Fulham kunne fort røket på flere baklengs enn det ene da det stormet som verst.

Midtstopperen Laurent Koscielny stanget umarkert ballen i nettet etter 21 minutter. Målet kom på et innlegg fra Aaron Ramsey, som stusset via et Fulham-bein og opp til den franske målscoreren.

Etter pause tok imidlertid Martin Jols menn grep om kampen og viste helt andre takter. Vertene gikk tett opp i Arsenal-spillerne og hindret dem i lage farlige sjanser.

– En vits

Utover omgangen øynet hjemmepublikummet minst ett poeng, spesielt etter at Johan Djourou i det 78. minutt så kampens annet gule kort og måtte tusle av banen.

Wenger beskrev utvisningen som «en vits».

– Dommeren tolket det helt feil. Det var veldig vanskelig å svelge fordi vi fortjente ikke å tape, mente 62-åringen.

Utligningen kom fem minutter før slutt da Steve Sidwell kom stormende i feltet og plasserte inn 1-1 med hodet fra drøyt én meters hold.

Målvaktsspillet til Wojciech Szczesny var ikke godt ved det tilfellet. Zamoras overtidsmål gjorde mandagskvelden fullkommen for hjemmelaget. Fulham befinner seg på en 13.-plass på tabellen.

Arsenal hadde muligheten til å krype opp i gullstriden, men i stedet gikk Chelsea forbi og overtok fjerdeplassen.