Ville betale med milliondollarseddel

Slik så millionseddelen som ble beslaglagt i 2007 ut. Nå har en ny person forsøkt seg på samme svindelen, med samme utfall. (AP Photo /Aiken County,S.C., Sheriff's Office)
Slik så millionseddelen som ble beslaglagt i 2007 ut. Nå har en ny person forsøkt seg på samme svindelen, med samme utfall. (AP Photo /Aiken County,S.C., Sheriff's Office)

Handleturen til Michael Anthony Fuller fikk en brå slutt da han åpnet lommeboka for å betale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hendelsen fant sted i byen Lexington, Kentucky der 53-åringen var innom den lokale WalMart-butikken på jakt etter en støvsuger og en mikrobølgeovn.

Fasiten ble 476 dollar hvorpå Fuller valgte å fleske til med en milliondollarseddel, som selvsagt var falsk. Fuller derimot hevdet at den var ekte, ifølge avisa Winston-Salem Journal.

Betjeningen ringte politiet, og Fuller avventer nå et møte med rettsapparatet der han er siktet for å ha brutt flere forfalskningslover.

Ikke første gang

Fuller kan riktignok trøste seg med at han ikke er den første personen som har prøvd å veksle til seg store summer med en milliondollarseddel.

I 2007 meldte britiske BBC om en mann som prøvde å få vekslet en falsk milliondollar-seddel i Pittsburg, USA. Supermarkedet der svindelen ble forsøkt gjennomført, konfiskerte seddelen, hvorpå svindleren i raseri over avslaget ødela butikkens kassautstyr. Neste stopp ble selvsagt fengsel.

Samme kanal har også tidligere meldt om en kvinne som i 2004 prøvde seg med samme seddelstørrelse hos en WalMart i delstaten Georgia. Da hun ble tatt, hevdet hun at seddelen var en gave fra ektemannen.

Fire nuller for mye

Hva som er årsaken til de merkelige forsøkene på svindel er ikke godt å si, spesielt siden den mest verdifulle dollarseddelen i USA har vært på 100 dollar siden 1969.

Inntil da fantes det både 500-dollarsedler, 1.000-dollarsedler og 10.000-dollarsedler.

De største seddelene som noensinne har blitt trykt var av typen 100.000-dollarseddel. Disse var i omløpe i årene 1934-1935, men var kun beregnet for transaksjoner mellom de føderale bankene i USA, ifølge Winston-Salem Journal.

Les også: Advarer mot Lotto-svindel

Les også: Politiet skjøt falsk alligator

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært