Lampard reddet Chelsea

Chelsea-spillerne kom løpende bort til trenerbenken og manager André Villas-Boas da gjestene tok ledelsen borte mot Wolverhampton mandag. Londonerne vant til slutt 2-1. (Foto: Eddie Keogh, Reuters / Scanpix).

Etter fire strake kamper uten seier ordnet Frank Lampards sene mål 2-1-triumf for Chelsea borte mot Wolverhampton i engelsk eliteserie mandag.

Seieren kom spesielt beleilig for en presset manager André Villas-Boas. Før mandagens kamp gikk spekulasjonene om at portugiseren hadde mistet støtte blant Chelsea-spillerne.

Nyttårsaften tapte London-klubben stygt 1-3 hjemme mot Aston Villa etter tre strake uavgjorte oppgjør.

Trepoengeren var også viktig for Chelseas kamp om å være blant Englands fire beste lag ved sesongslutt.

Blåtrøyene fikk ingen enkel oppgave mot Wolves på Molineux. Før pause hadde begge lag sjanser til å gå i føringen. Kampen bar preg av mange tøffe taklinger, og hele fem gule kort ble delt ut på under ti minutter i første omgang.

Ramires sto fram med en rask vending da han banket inn 1-0 til gjestene etter 54 minutter. Brasilianeren scoret etter en corner. Chelsea-spillerne jublet godt for scoringen og gikk samlet som lag bort til trenerbenken for å feire.

Spennende sluttminutter

Etter målet var bortelaget mest opptatt av å holde på ballen. Wolverhampton klarte ikke å presse Chelsea mer enn ved sporadiske anledninger. Likevel hamret Stephen Ward inn utligningen fem minutter før slutt. Iren ble ikke markert godt nok i feltet og skuddet gikk lavt og utakbart for keeper Petr Cech.

Mot Aston Villa hadde ikke Frank Lampard noen god dag på jobben. To dager senere ble han matchvinner da han plasserte ett innlegg fra Ashley Cole i nettet i det 89. minutt.

Borteseier for Swansea

Opprykkslaget Swansea har gjort en god første halvsesong i toppdivisjonen. Mandag sikret waliserne sin første borteseier da Aston Villa ble slått 2-0.

Nathan Dyer scoret det første målet etter bare fem minutter som følge av et håpløst balltap av Stephen Warnock. Mål nummer to kom to minutter etter pause da Wayne Routledge tok vare på en returball etter et stolpetreff.

Seieren var fortjent. Aston Villa slet kraftig offensivt selv med flere habile angrepsspillere på banen. Seks minutter på overtid traff riktignok Charles N'Zogbia stolpen, men nærmere kom ikke vertene.

Bunnlaget Blackburn gikk fra 3-2-seier borte mot Manchester United til 1-2-tap mot Stoke hjemme på Ewood Park mandag. Hjemmelaget hadde flest sjanser og styrte banespillet, men to mål av Peter Crouch gjorde at gjestene ledet 2-0 til pause.

Innbytter David Goodwillie ga publikum håp med sin redusering i det 69. minutt, men Blackburn klarte ikke å hente inn Stokes ledelse.

Mellom opprykkslagene Queens Park Rangers og Norwich på Loftus Road var det bortelaget som tok alle poengene. Sju minutter før slutt ordnet Steve Morison 2-1-seier til Norwich.