Kommer i januar- Slik blir iPad 3

RYKTER: Ryktebørsen vil ha det til at en iPad 3-lansering er rett rundt hjørnet. © Hallvard Lunde.
RYKTER: Ryktebørsen vil ha det til at en iPad 3-lansering er rett rundt hjørnet. © Hallvard Lunde.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Neste versjon av iPad blir lansert i slutten av januar, kommer i to utgaver og har enda bedre skjermoppløsning, ifølge velinformert nettsted.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Apple vil avsløre neste generasjon iPad under messen iWorld i San Fransisco 26. januar, ifølge DigiTimes. Nettstedet regnes å være særdeles godt informert om hva som kommer av mobile produkter fra Apple gjennom et godt kildenettverk hos datakjempens leverandører i Asia.

Usikkerhet rundt lanseringsdato

DigiTimes har truffet svært godt ved tidligere iPhone - og iPad-lanseringer. Andre nettsteder tilbakeviser datoen, og melder at iPad 3 først vil komme senere.

Ifølge Tapscape er en sannsynlig lanseringsdato 24. februar – avdøde Apple-gründer Steve Jobs’ fødselsdag, mens nettstedet iPad3latest hevder lanseringen kan drøye så lenge som til mars på grunn av leveringsproblemer av viktige komponenter.

To versjoner

Neste iPad vil komme i to versjoner som vil selges side om side med dagens iPad 2, ifølge DigiTimes. iPad 2 vil rette seg mot det såkalte inngangssegmentet, mens de to nye modellene skal være spydspisser mot kjøpere som ønsker bedre ytelse og kraftigere spesifikasjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nettbutikken Amazon har stor suksess i USA med sitt lesebrett Kindle, og iPad 2 skal brukes for å møte konkurransen herfra, ifølge DigiTimes. Om dette vil bety en lavere pris på iPad 2 i handelen, spekulerer ikke nettstedet i.

Hva som som vil skille de to nye iPad-ene, er foreløpig uklart.

DigiTimes har ikke klart å få noen kommentarer fra Apple. Selskapet er kjent for aldri å kommentere lekkasjer og spekulasjoner om nye produkter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Retina-teknologi

De to nye brettene vil ha samme størrelse på skjermen 9,7 tommer som i dag, melder DigiTimes. Oppløsningen blir imidlertid bedre, med 1535 x 2048 pixler mot 768 x 1024 pixler i dag. QXGA-skjermene vil dermed ha det som av Apple kalles Retina-oppløsning, en høyoppløst skjerm som gjengir med maksimal detaljskarphet hva det menneskelige øye klarer å oppfatte. iPhone har i dag Retina-oppløsning, og det har vært ventet i lang tid at også iPad ville få det samme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge nettstedet Inflex vil neste generasjon iPad fortsatt ha 30-pinsplugg som den deler med de andre mobile i-produktene til Apple, selv om det har gått rykter om at denne vil bli erstattet med en mindre kobling.

De to nye nettbrettene vil bygge på en bedre prosessor enn dagens 1 gigahertz tokjerne A5. iPad 3 vil få firekjerners A6-prosessor, ifølge opplysningene til nettstedet. iPhone 4S har til sammenligning tokjerne A5.

Baksidekameraet får en oppløsning på 8 megapixler, og batterikapasiteten vil også bli vesentlig forbedret, skal vi tro DigiTimes kilder.

Les også:

Test: Asus Eee Pad Transformer Prime

Test: Superlekker Ultrabook

Den beste Windows-mobilen