Rjukan-elever streiker mot påstått lærerfyll

Halvparten av elevene ved Rjukan videregående skole streiker mandag på grunn av påstått alkoholbruk blant ansatte. Streiken blir notert som skulk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkesskolesjef i Telemark, Bjørn Larsen sier at han ikke synes særlig om aksjonen som er satt i gang på Rjukan.

– Jeg har hatt en kort samtale med rektor. Han har fortalt hvordan skolen har håndtert saken, sier Larsen til Varden.

Han påpeker at dette er ulovlig fravær fra elevenes side, så de får notert fravær. Larsen er også overrasket over at streiken kom i stand uten at ledelsen ved skolen var informert.

– Her er det noe med kommunikasjonen som ikke er helt i orden, sier han.

Langvarig sak

I et brev fra elevene til skolen står det blant annet at en lærer har vært ute av stand til å undervise og vært i en utilregnelig tilstand. Elevrådslederen skal også ha sendt en e-post til skolen hvor påstanden om fyll blant skolens ansatte kommer fram, og at dette er grunnen til streiken.

«Frustrasjonen har bare økt blant elevene dette halvåret. Forsøk på å snakke med skoleledelsen med tanke på elevenes situasjon har blitt oversett», heter det i brevet, ifølge Telemarksavisa.

Nå har elevene dannet et felles opprør hvor de krever større åpenhet og en mindre autoritær ledelse.

«Vi forstår at personalsaker ikke er elevenes oppgave, men vi føler vi har rett til å få vite hva som skjer ved skolen vår», står det i brevet.

Avviser ruspåstander

Saken skal ha versert ved skolen i lang tid, men rektor Olav Tov Røysland avviser at problemene skyldes rus.

– Jeg prøver nå å få til et møte med elevrådet slik at vi kan få pratet om dette, fordi det etter min oppfatning ikke er hold i disse påstandene, sier Røysland til ta.no.

Det er ikke første gang det kommer påstander om fyll blant lærere ved Rjukan videregående skole. På en skoletur til utlandet i 2007 skal elevene ha opplevd fyll, fravær og flere uønskede episoder fra to lærere. Den gang fikk det konsekvenser for de impliserte lærerne.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært