Vitne: Breivik skulle kjøpe diamanter i Liberia

– ETTERGÅS: – Vi ettergår alle reisene hans for å se om det er hold i forklaringene hans, sier politiadvokat Christian Hatlo. Foto: Scanpix
– ETTERGÅS: – Vi ettergår alle reisene hans for å se om det er hold i forklaringene hans, sier politiadvokat Christian Hatlo. Foto: Scanpix

En 39 år gammel mann hevder at terrorsiktede Anders Behring Breivik dro til Liberia i 2002 for å kjøpe diamanter, men at drømmen om raske penger fikk en brå slutt i form av en pistol mot tinningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 39 år gamle mannen som hevder dette har vært inne til avhør. Mannen nettpratet med Breivik en sommernatt i 2004 eller 2005 etter å ha blitt kjent gjennom et diskusjonsforum på internett, skriver VG.

– Han betrodde meg at han dro til Afrika for å kjøpe bloddiamanter. Der ble han truet på livet. Han fikk en pistol mot tinningen og det var like før det ble trukket av, sier 39-åringen, som ønsker å være anonym.

Les også: Breivik får ikke medisiner

Flere av Breiviks nære venner har også forklart seg om at Breivik har fortalt dem om ulovlig diamanthandel og reisen til Liberia. Politiet bekreftet i forrige måned overfor NRK at besøket i Liberia fant sted i april for ni og et halvt år siden.

Politiet gransker fortsatt dette sporet, men har hatt utfordringer med å få informasjon fra myndighetene i Liberia.

– Vi ettergår alle reisene hans for å se om det er hold i forklaringene hans, sier politiadvokat Christian Hatlo.

Se også: Breivik blir ikke undersøkt på nytt

I sitt såkalte manifest nevner Breivik Liberia-turen. Men han påstår at turen var en dekkhistorie for å skjule reisens egentlige formål, nemlig et møte med en serber som Breivik omtaler som en stor krigshelt som skal ha drept mange muslimer i kamp. Breiviks forsvarer Geir Lippestad sier at Breivik fortsatt holder fast ved denne forklaringen.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært