Bjørgen spurtet til klar seier søndag

Marit Bjørgen vant damenes skiatlhlon 5 km. klassisk og 5 km. friteknikk under Tour de ski i Oberstdorf, Tyskland søndag ettermiddag. Foto: Lise Åserud / Scanpix
Marit Bjørgen vant damenes skiatlhlon 5 km. klassisk og 5 km. friteknikk under Tour de ski i Oberstdorf, Tyskland søndag ettermiddag. Foto: Lise Åserud / Scanpix

Marit Bjørgen hadde fantastiske ski og spurtet inn til klar seier på den 4.-etappen i Tour de Ski søndag foran polske Justyna Kowalczyk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var kjempedeilig å vinne, og denne seieren var utrolig viktig, både for min egen selvtillit og for å vise at det er mulig å slå Kowalczyk, sa Marit Bjørgen til NRK etter den imponerende seieren i skiathlon-løpet over to ganger fem kilometer.

Hun lå bak den polske jenta opp den siste bakken, men hadde fantastiske ski og gled fra Kowalczyk inn mot mål.

Les også: Northug vant og beholdt ledelsen

Etter tre polske seirer innledningen av Touren i år, klarte endelig Bjørgen å slå tilbake, og det skjedde på en dag da hun ikke følte seg helt på topp.

– Jeg hadde utrolig gode ski, og de reddet denne seieren for meg. Jo, jeg må nok først og fremst takke skiene for seieren, mente Bjørgen.

– Bare jeg klarte å henge med over toppen siste gang før spurten, visste jeg at det var muligheter, men jeg var litt «dau» i kroppen i dag, så det skal bli deilig med en hviledag nå, slo hun fast i NRK-intervjuet.

Therese Johaug imponerte med en nok en god etappe og tok tredjeplassen. Hun klarte også å utfordre Kowalczyk på de siste meterne, men nådde ikke helt fram.Kristin Størmer Steira måtte slippe de beste fra seg på den drøye siste kilometeren, men gikk inn til fjerdeplassen.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært