Northug vant og beholdt Tour-ledelsen

BEHOLDT LEDERTRØYA: Petter Northug fortsetter med ledertrøya. Han har 1,1 sekund til gode til Cologna. Bildet er fra lørdagens etape. Foto: Scanpix
BEHOLDT LEDERTRØYA: Petter Northug fortsetter med ledertrøya. Han har 1,1 sekund til gode til Cologna. Bildet er fra lørdagens etape. Foto: Scanpix

Petter Northug tok seieren på 20 km skiathlon i Tour de Ski søndag og beholdt ledelsen i sammendraget, knepent foran Dario Cologna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg fikk veldig god hjelp fra Kristian (Tettli Rennebu) og Niklas (Dyrhaug), og uten den hjelpen jeg fikk fra dem, ville det vært vanskelig å vinne dette rennet, for jeg følte meg fryktelig tung i kroppen i dag, sa Petter Northug til NRK.

Han virket litt passiv i klassiskdelen av denne 20 kilometeren med skibytte.

– Jeg skjønte fort at jeg måtte spare kruttet til skøytedelen, og der fikk jeg den hjelpen jeg trengte for å vinne. Det var godt med en seier, slo Northug fast.

Han slo sveitseren Dario Cologna med et par meter i en fantomspurt. Russeren Maxim Vylegzjanin tok tredjeplassen.

Det betyr at Northug fortsetter med ledertrøya. Han har 1,1 sekund til gode til Cologna. De to har skilt seg klart ut i sammendraget til nå.

Kristian Tettli Rennebu fikk sitt internasjonale gjennombrudd søndag og tok en fin-fin femteplass.

– Jeg var litt usikker før start, men merket at jeg hadde gode ski, så det var bare å la det stå til, sa Rennebu til NRK.

– Det er ingen tvil om at dette var mitt internasjonale gjennombrudd, la han til, samtidig som han fortalte at han hadde prøvd å hjelpe Petter Northug så godt han kunne underveis på sisterunden.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært