Sesongen er over, men Hilde er i overraskende fin form

Tom Hilde fikk brudd i en ryggvirvel og ble forslått etter fredagens fall i Oberstdorf. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
Tom Hilde fikk brudd i en ryggvirvel og ble forslått etter fredagens fall i Oberstdorf. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Tom Hilde var søndag tilbake i hoppsirkuset i overraskende fin form etter det stygge fallet i Oberstdorf fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hilde holdt hoff for internasjonal presse første nyttårsdag, men noen hopping med det første blir det ikke. Smilet lå på lur og humøret var på topp til tross for at han hadde fått konstatert brudd i ryggen og at sesongen er over.

Les også: Sesongen over for Hilde

– Det var min egen feil. Jeg har stått på ski siden jeg var fire år og har nok erfaring. Utrolig klønete av meg. Jeg vil sammenligne det med en fotballspiller som misser på straffe og brekker ryggen samtidig, sa Hilde – til full latter fra salen.

Hjem mandag

Mandag drar han hjem til Oslo og for å ta flere bilder av ryggen og kneet. Han skal trolig til Volvat medisinske for å ta bilder og til konsultasjon hos den norske landslagslegen Torbjørn Haugen.

– Kjipt å få beskjed om at sesongen er over, men jeg må bruke den tiden jeg trenger for å komme tilbake, og heller satse på neste sesong, sa Hilde.

Årets sesong inneholder blant annet VM i skiflyging i Vikersund i februar. Det har hele tiden, ved siden av hoppuken, vært det store målet for Hilde og de norske hopperne.

– Det er for tidlig om fallet vil prege meg mentalt. Jeg vet at å hoppe på ski er en risikoidrett og at skader hører med. Jeg må bare gjøre det beste ut av det, sa 24-åringen.

Les også: Hilde utskrevet lørdag

God lagkamerat

Nyttårsaften var han med på hoppernes tradisjonelle middag i Garmisch-Partenkirchen.

– Det er godt å ha Tom tilbake, ved å stille opp på middagen viste han hvilken god lagkamerat han er. De andre hopperne satte veldig stor pris på det, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen.

– Jeg tror nok lagkameratene var mer bekymret enn meg. Jeg tenkte jo mitt da jeg først fikk beskjed om at jeg ikke kunne bevege meg fordi ryggen var brukket. Etter hver fikk jeg jo gode nyheter om at jeg slapp operasjon, sa Hilde om oppholdet på sykehuset i Immenstadt.

Han sa før hoppuken at han gledet seg til nyttårstalen til hoppukedebutant Atle Pedersen Rønsen.

– Talen til Atle var helt konge. Den beste jeg har hørt av en junior, sa askerhopperen.

Hilde tror Anders Bardal vinner hoppuken sammenlagt og snyter østerrikerne for en tilsynelatende sikker seier. Østerrike har vunnet de tre siste utgavene.

– Jeg vil satse pengene mine på Anders.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært