Hilde kan trolig utskrives lørdag

En forslått Tom Hilde etter det stygge fallet i hoppukeåpningen i tyske Oberstdorf fredag. Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
En forslått Tom Hilde etter det stygge fallet i hoppukeåpningen i tyske Oberstdorf fredag. Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Tom Hilde er fortsatt ved godt mot etter det stygge fallet og ryggbruddet i Oberstdorf. De siste beskjedene fra legene lørdag morgen var også positive.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hans situasjon er slik at han ikke trenger å være på sykehus på grunn av ryggbruddet. Det må vi tolke dit hen at han slipper operasjon, og det er det positive ved dette. Men han fikk skikkelig juling av en som var større enn ham, og han skal undersøkes nærmere for eventuelt andre skader, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Bråthen opplyste at hele laget følger Hildes situasjon nøye og at han trolig blir utskrevet fra sykehuset i Immenstadt i løpet av dagen.

Les også: Sesongen over for Hilde etter stygt fall

– Det viktigste for laget er at vi kan komme tilbake og kjempe. Vi hadde alle en tøff dag i Oberstdorf fredag. Gutta er villige til å gi det lille ekstra for å lykkes i nyttårshopprennet, sa Bråthen.

Tom Hilde faller i åpningsrennet I hoppuka. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixTom Hilde faller i åpningsrennet I hoppuka. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Uansett er årets hoppuke over for Hilde, og det kan også trolig bli en stund til han kan starte opptreningen og være tilbake i skibakken. Sesongens store mål foruten den tysk-østerrikske hoppuka var VM i skiflyging i Vikersund i slutten av februar.

Avgjørelsen om man skal hente en ny norsk hopper for å erstatte Hilde i hoppuka vil man ta etter søndagens renn.

Les flere nyheter

Personvernpolicy